Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Επιστρέφει στο Μαξίμου η «καυτή πατάτα» για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Επιστρέφει στο Μαξίμου η «καυτή πατάτα» για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Σε πανικό βρίσκεται το Μαξίμου σε ότι αφορά την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού που οδήγησε εκτός του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς αύριο συνεδριάσει εκ νέου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που στην τελευταία της απόφαση είχε αναφέρει ότι από το περιεχόμενο των νέων στοιχείων, «προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των σε αυτά προβαλλόμενων ισχυρισμών, εν όψει των αντικρουόμενων ισχυρισμών των ελεγχομένων σχετικά με το εάν η εξεταζόμενη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων έλαβε χώρα προς επίτευξη σκοπών και μέσων που καθορίσθηκαν από την ΝΔ διά στελεχών της στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους ή από τα τελευταία ως φυσικά πρόσωπα».

Συγκεκριμένα, ο ισχυρισμός του πρώην γραμματέα των αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Θεοδωρόπουλου περί «άνωθεν εντολής» έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, καθώς όπως υποστήριξε στην ΑΠΔΠΧ «ουδέποτε έλαβε από κάποιον συνεργάτη του τέως Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), Μιχάλη Σταυριανουδάκη» και «ουδέποτε έλαβε από πρώην ή νυν στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, το αρχείο εκλογικών καταλόγων των αποδήμων του 2023». Μάλιστα, ο πρώην γραμματέας αποδήμων του γαλάζιου κόμματος όπως αναφέρεται στην τελευταία απόφαση της αρμόδιας αρχής είπε ότι «το πρόσωπο από το οποίο έλαβε τους εκλογικούς καταλόγους στις 23-06-2023, ώρα 17:05 μέσω προωθημένου WhatsApp μηνύματος, ήταν και παραμένει Όργανο της Κεντρικής Διοίκησης του κόμματος, με βάση το τελευταίο Καταστατικό της ΝΔ, αρμόδιο στέλεχος που είχε πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους για τις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΠΔΠΧ «από τα προσκομιζόμενα από τη ΝΔ στοιχεία τεκμηρίωσης, με το από 12-06-2024 ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ) της ΝΔ, το οποίο προσκομίστηκε στην Αρχή, ο κ. Θεοδωρόπουλος επισύναψε φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο πλήρης αριθμός τηλεφώνου του αποστολέα του αρχείου μέσω WhatsApp και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο αποστολέας ήταν και παραμένει Όργανο της Κεντρικής Διοικήσεως του Κόμματος ως Οργανωτικός Γραμματέας του Κόμματος και Υπεύθυνος Διαχείρισης Κρίσεων». Πρόκειται για τον Μένιο Κορομηλά, ο οποίος ήταν οργανωτικός γραμματέας του Κόμματος και Υπεύθυνος Διαχείρισης Κρίσεων.

Στην απάντηση της ΝΔ προς την αρμόδια Αρχή αναφέρεται ότι «ο Μένιος Κορομηλάς δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κος Μιχάλης Σταυριανουδάκης του ζήτησε να προωθήσει στον κ. Θεοδωρόπουλο ένα αρχείο που θα του έστελνε μέσω WhatsApp κάποιος συνεργάτης του, ότι προώθησε αυτούσιο στον κ. Θεοδωρόπουλο το αρχείο excel, που του εστάλη μέσω WhatsApp από άγνωστο σε εκείνον αριθμό, χωρίς να έχει ο ίδιος γνώση του περιεχομένου του αρχείου ή για την πιθανή χρήση του και ότι εκ της κομματικής του ιδιότητας δεν είχε και ουδέποτε επεδίωξε πρόσβαση σε εκλογικούς καταλόγους ή οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα πολιτών».

Παράλληλα, ο Μένιος Κορομηλάς όπως αναγράφεται στην τελευταία ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υποστηρίζει «ότι δεν έχει στην κατοχή του το επίμαχο αρχείο διότι στο μεταξύ άλλαξε συσκευή κινητού τηλεφώνου και ότι εκ της κομματικής του ιδιότητας δεν είχε και ουδέποτε επιδίωξε πρόσβαση σε εκλογικούς καταλόγους ή προσωπικά δεδομένα πολιτών».

Μαρινάκης: Σημασία έχει «τι αποδεικνύεται»

Δεν είναι τυχαία η διάχυτη αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου όταν ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (5/7) για τον ισχυρισμό του Νίκου Θεοδωρόπουλου περί «άνωθεν εντολής». Τότε σε σχετική ερώτηση του Documentonews ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι δεν υπάρχει «απολύτως καμία εντολή. Και μάλιστα εάν γνωρίζει κάποιος και κάποια δεδομένα και αυτό δεν αφορά μόνο εμένα, αφορά και όλους τους υπόλοιπους που είχαν μία θέση στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταλάβει γιατί δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή. Και μάλιστα στη συγκεκριμένη υπόθεση η αρμόδια αρχή έχει κάνει ελέγχους και σε αρμόδια γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, τους υπολογιστές, τα συστήματα που έχει. Δεν νομίζω ότι μπορούσε να γίνει πιο εξονυχιστικός έλεγχος. Κάθε πολίτης και φυσικό πρόσωπο που εμπλέκεται σε μία υπόθεση μπορεί να λέει ότι θέλει, αυτά αξιολογούνται. Σημασία έχει τι αποδεικνύεται από εκεί και πέρα σας το λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια εντολή».

Διαβάστε επίσης

«Ουάου»: Το σχόλιο του Ίλον Μάσκ για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Πυρετός στο Μαξίμου για «γαλάζιες» διαρροές προς τα δεξιά – Περιοδείες με στόχο τη συσπείρωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την Ευρώπη: Ξεχειλίζουν ποτάμια, πλημμύρες και νεκροί- Φουσκώνει κι ο Δούναβης (Photos)

«Ως εδώ»: Kλιμακώνουν οι αστυνομικοί μετά τα ψίχουλα Μητσοτάκη – Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΝΔ (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter