Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τα νέα δεδομένα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Εκνευρισμός επικρατεί στο Μαξίμου σχετικά με τα νέα δεδομένα που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, σε ότι αφορά το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του Εξωτερικού. Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο τον προηγούμενο Μάρτιο, μετά από αντιδράσεις Ελλήνων του Εξωτερικού, το Μαξίμου προχώρησε όπως είπε σε δική του «έρευνα», η οποία όπως λέει κάθε φορά τις τελευταίες εβδομάδες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ισχύει στο ακέραιο». Όσο όμως πλησιάζουμε προς το τελικό πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (αρχές Οκτώβρη) η κυβέρνηση αλλάζει γραμμή και αναφέρει ότι «το πόρισμα της Αρχής θα δείξει την αλήθεια».

Στην προηγούμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (16/9) σε ερώτηση του documentonews για το εάν ο Μένιος Κορομηλάς, ο οποίος ήταν Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και υπεύθυνος Διαχείρισης Κρίσεων έλαβε σχετικό sms στο whats up με τα προσωπικά δεδομένα Αποδήμων και τα έστειλε στον Νίκο Θεοδωρόπουλο, τη στιγμή που όπως αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση της αρχής δήλωσε πως έχει αλλάξει συσκευή κινητού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «για τον κ. Κορομηλά από όσο γνωρίζω είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, δεν νομίζω ότι έχει κάποια ιδιότητα. Θα το ελέγξω κιόλας για να είμαι σίγουρος».

Δείτε επίσης: Μένιος Κορομηλάς: Το «γαλάζιο» παιδί που βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ στα ηγετικά κλιμάκια του ΕΦΚΑ – Η εμπλοκή του στη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι για τον κ. Κορομηλά ότι «δεν έχει την ιδιότητα που είχε. Αλλά αλίμονο εάν ετίθετο θέμα διαγραφής, όσο και εάν κάποιοι πήγαν να αναγάγουν ένα ζήτημα, με τη σοβαρότητα που έχει η προστασία προσωπικών δεδομένων, σε άλλη τάξεως μεγέθους ζήτημα. Άρα αυτό είχε την αξία που είχε, άρα δεν είχε τεθεί ποτέ ζήτημα διαγραφής κανενός στελέχους».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «επίκειται το πόρισμα της Αρχής. Θα καταλογίσει ευθύνες όπως εκείνη πιστεύει. Από εκεί και πέρα η Νέα Δημοκρατία έχει απαντήσει δια υπομνημάτων, με τους εκπροσώπους της. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε. Ας περιμένουμε το πόρισμα».

«Στρουθοκαμηλισμός» της αντιπολίτευσης

Επίσης, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «υπάρχει ένας στρουθοκαμηλισμός σε αυτούς που ασκούν κριτική από την αντιπολίτευση, γιατί κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπάρχει ζητήματα με το τι μηνύματα και τι emails λαμβάνουμε και θεωρούν ότι όλο αυτό ξεκίνησε από αυτή την αποστολή των emails της πρώην ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας. Πράγματι είναι ένα ζήτημα τα μηνύματα και τα emails που λαμβάνουμε και σε προεκλογικές περιόδους και σε ουδέτερο χρόνο και όχι μόνο από πολιτικά πρόσωπα. Αλλά το να αντιμετωπίζουμε μία διαδικασία που ενδεχομένως να μην έπρεπε να σταλεί, υπό την έννοια ότι το ερευνά η Αρχή λέω ενδεχομένως και να στοχοποιούμε ανθρώπους και πρόσωπα, χωρίς να έχει βγει μία απόφαση σαν να είναι κοινοί εγκληματίες, γιατί υπήρχαν κάτι τίτλοι και πρωτοσέλιδα που είχαν μία υπερβολή, νομίζω ότι δεν προσφέρει κάτι».

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση του καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους – Το προσχέδιο της Κομισιόν και τι προβλέπει για το άτμισμα

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Με εξώδικο απαντούν οι εργαζόμενοι – Καταγγέλλουν στοχευμένες απολύσεις συνδικαλιστών

Ισραηλινά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο 73χρονος επιχειρηματίας που σκόπευε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου (Photo – Video)

Κενά ασφαλείας και ερωτήματα: Πώς μπήκαν και έφυγαν κύριοι με 30 λάπτοπ από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας;

Τέμπη: «Στέλνετε μηχανοδηγούς στο έλεος του Θεού, μήπως αποτραπεί το δυστύχημα» – Ξεσπά συγγενής θύματος

Διασυνοριακή απάτη-μαμούθ: Οι 62 εμπλεκόμενοι, η μέθοδος… carousel, και η ζημιά των 30 εκατ. ευρώ για το δημόσιο

Palestine 2: Οι Χούθι αποκάλυψαν τον νέο υπερηχητικό πύραυλο των 16 mach που απειλεί το Ισραήλ (Video)