Σιωπηρή «πλάτη» στον Ολυμπιακό

Γιατί η Σούπερ Λίγκα μετέθεσε για τις 15/3 την πρεμιέρα των πλέι οφ

Σιωπηρό… σκριν έκαναν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας στον Ολυμπιακό προκειμένου να πάρει ανάσες (μεσοβδόμαδα έπαιξε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και να παρουσιαστεί φρέσκος στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης με τη Γουλβς για τους 16 του Europa League. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που μετατέθηκε από τις 8 στις 15 Μαρτίου η πρεμιέρα των πλέι οφ, αλλά ο συνεταιρισμός απέφυγε να το ανακοινώσει για να μην αντιδράσουν οι φίλαθλοι των ομάδων που έχουν κόντρα διαρκείας με τους «ερυθρόλευκους»! Παραφράζοντας τη λαϊκή ρήση, η λίγκα έκανε το καλό (για τον Ολυμπιακό) και το έριξε… στη σιωπή για να γλιτώσει την οπαδική γκρίνια.

Προφανώς για τη συγκεκριμένη εξέλιξη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είχε ενημέρωση, καθώς η διοίκηση Σαββίδη βρίσκεται σε άγρια αντιπαλότητα με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Η συντριπτική πλειονότητα των υπόλοιπων ομάδων δεν είχε όμως κανένα πρόβλημα να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα η έναρξη των αγώνων κατάταξης. Και με αυτό τον τρόπο είπαν «ευχαριστώ» στον Ολυμπιακό για τους βαθμούς που πρόσφερε φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε ό,τι αφορά το ranking της UEFA.

Στον συνεταιρισμό έκριναν ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να πάνε ξεκούραστοι στο παιχνίδι με τη Γουλβς ώστε να καταφέρουν να συγκεντρώσουν κι άλλους βαθμούς στην Ευρώπη

«Βουτιά» δύο θέσεων

Λόγω της αποτυχίας του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Αρη και του Ατρόμητου να προκριθούν στους ομίλους των διοργανώσεων που αγωνίστηκαν στην τρέχουσα σεζόν, η Ελλάδα έκανε… βουτιά στη βαθμολογία της UEFA και μόνο ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Από τη μέχρι τώρα πορεία του στα προκριματικά του Champions League, στους ομίλους της χρυσοφόρας διοργάνωσης και με την πρόκριση επί της Αρσεναλ στους 16 του Europa League έχει συγκεντρώσει 2.900 βαθμούς. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες μάζεψαν συνολικά 1.800 βαθμούς: από 500 η ΑΕΚ, ο Αρης και ο Ατρόμητος και μόλις 300 ο ΠΑΟΚ.

Οι «κόκκινοι» βαθμοί

Οι υπερπολύτιμοι βαθμοί του Ολυμπιακού κράτησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στη 17η θέση του ranking της UEFA. Στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League οι Πειραιώτες απέσπασαν ισοπαλία εκτός έδρας από τη Βικτόρια Πλζεν (0-0) και τη νίκησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» (4-0). Στην επόμενη φάση επικράτησαν δύο φορές της Μπασακσεχίρ (2-0 και 1-0), ενώ στα πλέι οφ του Champions League πανηγύρισαν δύο νίκες επί της Κρασνοντάρ (4-0 στο Φάληρο και 2-1 στη Ρωσία), εξασφαλίζοντας την πρόκριση σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σε αυτόν κατέλαβαν την τρίτη θέση με τέσσερις βαθμούς. Αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την Τότεναμ (2-2), νίκησαν τον Ερυθρό Αστέρα (3-1), ενώ ακολούθησε η παλικαρίσια πρόκριση επί της Αρσεναλ με «διπλό» μέσα στο Λονδίνο. Επειτα απ’ αυτή την πολύ καλή πορεία είναι λογικό οι ΠΑΕ να βάζουν… πλάτη και να διευκολύνουν τον Ολυμπιακό προκειμένου να πάει ξεκούραστος στο πρώτο παιχνίδι του με τη Γουλβς, που αυτή την περίοδο σε αγωνιστικό επίπεδο είναι ένα σκαλί πιο πάνω από την Αρσεναλ.

Το παράδοξο είναι ότι ΜΜΕ που ελέγχονται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη «επιτέθηκαν» στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Μηνά Λυσάνδρου επειδή δεν τηρήθηκε κατά γράμμα το καλεντάρι των εγχώριων διοργανώσεων. Και κάπου εδώ η λογική στο ελληνικό ποδόσφαιρο σηκώνει τα χέρια ψηλά.