Σινουάρ: «Ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε στο σπίτι μου» – Μαρτυρία Παλαιστίνιου στο BBC

Σινουάρ: «Ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε στο σπίτι μου» – Μαρτυρία Παλαιστίνιου στο BBC

Ένας Παλαιστίνιος από τη Γάζα δήλωσε στο BBC ότι το σπίτι στο οποίο σκοτώθηκε ο πρώην ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ήταν το σπίτι του για 15 χρόνια πριν αναγκαστεί να φύγει τον Μάιο.

Ο Ασράφ Άμπο Τάχα είπε ότι ήταν «σοκαρισμένος» καθώς αναγνώρισε το μερικώς κατεστραμμένο κτήριο στα πλάνα του ισραηλινού drone, που εντόπισε τον ηγέτη της Χαμάς, ως το σπίτι του στην οδό Ibn Sena στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

Ο Σινουάρ, που θεωρείται πως ήταν το πρόσωπο κλειδί πίσω από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, σκοτώθηκε από ισραηλινά στρατεύματα την Τετάρτη.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από drone που έδειχνε τον Σινουάρ σε ένα μερικώς κατεστραμμένο σπίτι πριν σκοτωθεί.

Ο κ. Abo Taha είπε στη Gaza Lifeline του BBC Arabic ότι είχε φύγει από το σπίτι του στη Ράφα για την Χαν Γιουνίς στις 6 Μαΐου, όταν το Ισραήλ διέταξε εκκένωση και ξεκίνησε επιχείρηση κατά των μαχητών της Χαμάς, και δεν είχε καμία εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν  το σπίτι του μέχρι τώρα.

Ο κ. Abo Taha είπε ότι η κόρη του του έδειξε πρώτα το βίντεο που υποτίθεται ότι απαθανάτιζε τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ στα social media, λέγοντας ότι απεικόνιζε το σπίτι τους στη Ράφα. Αρχικά δεν την πίστεψε, είπε, μέχρι που ο αδερφός του επιβεβαίωσε ότι το σπίτι ήταν όντως δικό του.

«Είπα “ναι, αυτό είναι το σπίτι μου” και είδα τις φωτογραφίες και εδώ σοκαρίστηκα», είπε ο κ. Abo Taha.

Πρόσθεσε πως δεν είχε ιδέα γιατί ο Σινουάρ ήταν εκεί ή πώς έφτασε εκεί. «Ποτέ δεν είχα σχέση εγώ και τα αδέρφια και οι γιοι μου με αυτό», είπε.

Το BBC έχει επιβεβαιώσει ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρείχε ο κ. Abo Taha από το σπίτι του ταιριάζουν με εικόνες του σπιτιού όπου σκοτώθηκε ο Σινουάρ.

Το BBC Verify συνέκρινε και ταίριαξε εικόνες από τις καμάρες των παραθύρων του σπιτιού, τις εξωτερικές διακοσμήσεις στις πόρτες, τα ράφια και τις πολυθρόνες από τα πλάνα αλλά το βρετανικό δίκτυο επισημαίνει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο εάν ο Abo Taha ήταν ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Γιαχία Σινουάρ

Διαβάστε επίσης 

Μαγική εικόνα για επενδύσεις, κατανάλωση και εξαγωγές – Fake news και επιλεκτική παρουσίαση από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Διέρρευσαν τα σχέδια του Ισραήλ σχετικά με τις προετοιμασίες για την επίθεση στο Ιράν

Γιαχία Σινουάρ: Πώς μια τυχαία συνάντηση έφερε τον επικεφαλής της Χαμάς στο διάβα του IDF μετά από ανθρωποκυνηγητό ενός έτους

Ισραήλ: Επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου – Ορατές οι ζημιές στην κατοικία του (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter