Σηκουάνας: Παραμένουν μολυσμένα τα νερά – Αναβλήθηκε το Τρίαθλο Ανδρών 

Σηκουάνας: Παραμένουν μολυσμένα τα νερά – Αναβλήθηκε το Τρίαθλο Ανδρών 

Ακατάλληλα παραμένουν τα νερά του ποταμού Σηκουάνα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο προγραμματισμένος αγώνας Τριάθλου Ανδρών.

Ήδη τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαν ακυρωθεί οι προπονήσεις. Ειδικότερα, η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε και σήμερα το πρωί στον Σηκουάνα έδειξε ότι τα επίπεδα ποιότητας του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για να επιτραπεί η διεξαγωγή του αγώνα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το επίπεδο των βακτηρίων E. Coli και εντερόκοκκου που εντοπίστηκαν στα νερά του ποταμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου στις 10.45 (τοπική ώρα), με τους αθλητές, ωστόσο, να κρατούν μικρό καλάθι, αφού είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, οι διοργανωτές είχαν στο μυαλό τους ένα μεγαλεπήβολο έργο για τον καθαρισμό του ποταμού, ξοδεύοντας από το 2015 πάνω από 1,4 δισ. ευρώ.

Πάντως το France24 ανέφερε πως εάν η ποιότητα του νερού είναι κάτω από τα πρότυπα, το «Σχέδιο Β» περιλαμβάνει την αναβολή των αγώνων για λίγες ημέρες (όπως κι έγινε) ή τη μεταφορά της μαραθώνιας κολύμβησης στο Vaires-sur-Marne, στον ποταμό Marne ανατολικά του Παρισιού.

Δείτε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μάχη πρόκρισης για την Εθνική μπάσκετ – Το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών

Απόστολος Χρήστου: «Δεν μου λέει τίποτα η 4η θέση, ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι το 2028» (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός στο μικτό για Σάκκαρη – Τσιτσιπά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter