Σιγά τον άντρα, σιγά τα νιάτα, σιγά την ομορφιά

Σιγά τον άντρα, σιγά τα νιάτα, σιγά την ομορφιά

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και αυτό προφανώς ισχύει και για τον πρωθυπουργό που όποτε ζορίζεται ή απλά δεν του αρέσουν τα ερωτήματα που τίθενται ξεχνά πολύ εύκολα αυτά που αποκαλούνται «σωστή ανατροφή», «καλοί τρόποι» ή «αστική ευγένεια» και καταφεύγει μάλλον εύκολα σε ειρωνείες και συμπεριφορές που πολύ απέχουν από τον πολιτικό πολιτισμό που τάχα τον διακρίνει.

Δεν πάει πολύς καιρός που αντιμετώπισε υποτιμητικά, με το ειρωνικότατο «τι μού λέτε», σαν γυναίκα που δεν γνωρίζει «πότε και πώς πετάνε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη» την μακαρίτισσα Φώφη Γεννηματά. Και μπορεί η τότε αρχηγός του ΚΙΝΑΛ να μην μάσησε από τον περιφρονητικό του ύφος και να τον κατηγόρησε δημοσίως στη Βουλή για “mansplaining”,  αλλά το αυτί του κ. Μητσοτάκη δεν ίδρωσε.

Άλλωστε και παλιότερα όταν ισχυριζόταν ότι η κυβέρνησή του… διεύρυνε τη συμφωνία των Πρεσπών και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν αντιδράσει, ο εκνευρισμένος πρωθυπουργός, μην έχοντας κάτι πολιτικό να αντιτάξει στις παρατηρήσεις τους,  δεν δίστασε να πει στον Νίκο Φίλη «φορέστε τη μάσκα σας, είστε και ευπαθής, ανησυχώ για σας». Ισως βέβαια ο κ. Μητσοτάκης να θεώρησε πιθανώς γιατί έτσι διδάχτηκε στα μαθήματα ρητορικής του Κολέγιου ότι εκείνο το… ανησυχώ διόρθωνε την ολοφάνερη ειρωνεία που είχε η αναφορά του. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος παρέμεινε αδιόρθωτος και δεν σταμάτησε να κάνει τα ίδια «λάθη» όποτε αισθάνεται στριμωγμένος.

Γιατί πολλά θα μπορούσε να αντιτάξει και τις προάλλες όταν ο Κώστας Σκανδαλίδης σε μια εμφανώς πολιτική αναφορά του είπε ότι «Δεν επιστρέφουμε απλά από το παρελθόν του οποίου σήμερα αναγνωρίζεται ξανά η αξία και η προσφορά του. Ερχόμαστε από το μέλλον». Αντί για πολιτικά επιχειρήματα όμως, καθώς φαίνεται ότι δεν τα έχει πρόχειρα, ο πρωθυπουργός κατέφυγε ακόμα μια φορά στην ειρωνεία λέγοντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ  «Τώρα να λέτε εσείς για μέλλον είναι και λίγο τραβηγμένο, συγγνώμη. Σας άκουσα με προσοχή, από το μέλλον δεν έρχεστε πάντως».

Δυστυχώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θεωρεί ότι ο ίδιος στα 54 του είναι ακόμα νέος και επειδή είναι «νέος» του επιτρέπεται να λέει ό,τι θέλει ενώ ο κ. Σκανδαλίδης στα 69 του είναι «γέρος» και δεν δικαιούται δια να ομιλεί παρά μόνο με… εγκεκριμένες από τη ΝΔ φράσεις, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά:

Η… νεότητά του μυρίζει απελπιστικά φορμόλη. Και για αυτό ο τάχα μου κεντροδεξιός γέρνει όλο και πιο… ακροδεξιότερα. Και γι’ αυτό ο «φιλελεύθερος» ρέπει προς τον ρατσισμό και καταφεύγει όλο και περισσότερο σε ειρωνείες και παλαιοκομματικούς ψευτοτσαμπουκάδες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρύψει το πολιτικό του έλλειμμα και την έλλειψη οξύνοιας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter