Σήμα κινδύνου και από τον Ερυθρό Σταυρό λόγω ελλείψεων σε κρεβάτια και προσωπικό

Σήμα κινδύνου και από τον Ερυθρό Σταυρό λόγω ελλείψεων σε κρεβάτια και προσωπικό

Ένα ακόμα νοσοκομείο της χώρας εκπέμπει σήμα κινδύνου λόγω της πληρότητας σε κρεβάτια αλλά και εξαιτίας των ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού. 

Η πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ερυθρό Σταυρό», Βούλα Γεωργάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ανέφερε πως τα κρεβάτια που προορίζονται για ασθενείς με κορονοϊό είναι γεμάτα από άλλα περιστατικά.

Τόνισε παράλληλα πως από τις αρχές Απριλίου που το νοσοκομείο δέχεται περιστατικά Covid, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη γι αυτό και είναι επιτακτικές οι προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Διαβάστε επίσης: «Ασφυκτική» η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Λάρισας λόγω κορονοϊού

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, είπε πως το πρόβλημα είναι συνολικό και εντοπίζεται σε όλα τα νοσοκομεία, ενώ τόνισε πως τα νοσοκομεία εξυπηρετούν και περιστατικά μη Covid, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάει η Πολιτεία. 

Διαβάστε επίσης«Λύγισαν» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Ζητάνε την βοήθεια των ιδιωτών

Επανέλαβε επίσης πως το lockdown έγινε επειδή τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες νοσηλείες.

Η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι μεγάλη και αντικατοπτρίζεται και στα στοιχεία του ΕΟΔΥ που χθες Τρίτη, έκανε λόγο για 263 διασωληνωμένους ασθενείς. Στην δυσκολότερη θέση φαίνεται ότι βρίσκονται τα νοσοκομεία της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, στις περιοχές όπου καταγράφεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter