Νέα σφοδρή επίθεση κατά του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση εξαπέλυσε o Σύνδεσμος Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΣΑΜΑΕ) με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του 3ου νομοσχεδίου για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, o ΣΑΜΑΕ κατάφερε να λάβει την στήριξη όλης της Αντιπολίτευσης για τα άρθρα 3 και 10 του Νομοσχεδίου και να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της Βουλής επί μια εβδομάδα.
«Η ψήφιση του Νομοσχεδίου για τα κωλύματα στη Διαιτησία, τους Εμπόρους στα Διοικητικά Συμβούλια και την συμμετοχή αλλοδαπών σωματείων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ήταν μια μάχη που αποδείχτηκε καθοριστική για την Κυβέρνηση, αλλά και για τον Υπουργό Αθλητισμού. Παρά την προσπάθεια του Υπουργείου, τα άρθρα 3 και 10 του νομοσχεδίου, που αφορούσαν τα κωλύματα της Διαιτησίας και την συμμετοχή αλλοδαπών σωματείων, υπήρξε αιτία έντονων αντιδράσεων. Εν μέσω ενός κλίματος σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, το άρθρο αυτό καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ενώ μόνο η Νέα Δημοκρατία το στήριξε» – αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι:
«Συγκεκριμένα, τα κόμματα ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά ψήφισαν ΚΑΤΑ του άρθρου 3 και 10, ενώ οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ψήφισαν ΠΑΡΩΝ. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για το ΣΑΜΑΕ (Σύνδεσμος Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος), που αγωνίστηκε σθεναρά για την απόσυρση των άρθρων 3 και 10. Μέσω δεκάδων επιστολών, κατάφερε να εξηγήσει με σαφήνεια στους Βουλευτές ότι οι τροποποιήσεις των άρθρων αυτών ήταν αβάσιμες και θα είχαν καταστρεπτικές συνέπειες για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ΣΑΜΑΕ κατάφερε να πείσει όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, που το στήριξαν και το καταψήφισαν, παρά τις πιέσεις του Υπουργείου και των Ομοσπονδιών, οι οποίες προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές, τις οποίες κατέρριψε μια προς μία ο ΣΑΜΑΕ.»
Διαβάστε επίσης: «Πρωτοφανές σκάνδαλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με την υπογραφή του Γιάννη Βρούτση» – Τι καταγγέλλει η ΣΑΜΑΕ
Η Πρόεδρος του ΣΑΜΑΕ, Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα, σε δηλώσεις της αναφέρθηκε με ικανοποίηση στο αποτέλεσμα, τονίζοντας την αξία της στήριξης που έλαβε από την Αντιπολίτευση.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης μας στήριξαν γιατί κατάλαβαν ακριβώς τι πάει να γίνει. Όλες αυτές τις μέρες στείλαμε δεκάδες επιστολές εξηγώντας τι πραγματικά συμβαίνει, καταρρίπτοντας τις αβάσιμες αιτιολογίες του Υπουργείου και των δύο Ομοσπονδιών, που προσπαθούσαν να παραπλανήσουν τα κόμματα, ευτυχώς ανεπιτυχώς» δήλωσε η κ.Δελαγραμμάτικα. και συνέχισε λέγοντας ότι : «Η εμμονική στήριξη του Υπουργού στα παράλογα αιτήματα των δύο Ομοσπονδιών έχει φόντο το Ράλλυ Ακρόπολις και το πάρτυ εκατομμυρίων, με λεφτά Ελλήνων Φορολογουμένων, που έχει στηθεί εκεί. Εμείς δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα ζητήσουμε έλεγχο Συνταγματικότητας και είναι σίγουρο ότι σε λίγο καιρό τα άρθρα αυτά θα ακυρωθούν δικαστικά και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, στους διαφανείς αγώνες, στην αμερόληπτη Διαιτησία και σε αγώνες που θα διεκδικούν μόνο αθλητές των ελληνικών σωματείων τα προνόμια του Κράτους, χωρίς παρεμβολές από αλλοδαπά σωματεία. Εμείς αγωνιζόμαστε για τους αθλητές, για τα μέλη μας και όχι για τα συμφέροντα των διοικούντων».
Αξιοσημείωτο είναι πως, παρόλο που όλα τα κόμματα πρότειναν o ΣΑΜΑΕ να παρευρεθεί στη Βουλή ως φορέας για να εκθέσει τις απόψεις του από την πλευρά των αθλητών, και μάλιστα έγιναν σκληρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα κόμματα σε σημείο να ανεβαίνουν οι τόνοι, ο Υπουργός Βρούτσης, με αντιδημοκρατικό τρόπο, αποφάσισε να το αποκλείσει με φθηνές δικαιολογίες καθυβρίζοντας την Πρόεδρο του ΣΑΜΑΕ και συκοφαντώντας τον ΣΑΜΑΕ ως ανύπαρκτο Σύνδεσμο χωρίς καταστατικό, παρόλο που του είχαν αποσταλεί όλα τα έγγραφα του Συνδέσμου. Δεν είχε άλλο τρόπο να πείσει. Στην επιτροπή κλήθηκαν μόνο οι Πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών, ΟΜΑΕ και ΑΜΟΤΟΕ, οι οποίοι ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη συζήτηση μετά τη συνάντηση, δεν κατάφεραν να πείσουν κανέναν από τους Βουλευτές.
«Ο Υπουργός με αλαζονική συμπεριφορά δεν μας επέτρεψε να παρευρεθούμε στην Επιτροπή επειδή φοβήθηκε να μας αντιμετωπίσει, ήδη είχαμε κερδίσει την στήριξη της Αντιπολίτευσης από τα γραφεία μας, φανταστείτε να ήμασταν εκεί. Δεν σταμάτησε εκεί αλλά δέχτηκα από εκείνον και προσωπική επίθεση χωρίς να μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Ο Υπουργός δεν θέλει τον διάλογο, ήθελε μόνο να ακουστούν οι δύο Πρόεδροι γιατί πίστευε ότι θα κατάφερνε να πείσει τους Βουλευτές. Δυστυχώς οι δύο Πρόεδροι δεν είχαν σοβαρά επιχειρήματα, απέκρυψαν αληθή στοιχεία και προσπάθησαν με ψέματα να παραπλανήσουν τους Βουλευτές, οι οποίοι όμως δεν πείστηκαν γιατί είχαν ήδη στα e-mails τους τα αληθή στοιχεία από τον ΣΑΜΑΕ. Ο Υπουργός έδειξε προκλητική αδιαφορία απέναντι στους Αθλητές, νομοθετεί μόνο για τα συμφέροντα των Ομοσπονδιαρχών, ακόμα και ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε κάνει πίσω το 2019 όταν κατάλαβε ότι αν συνέχιζε θα ήταν καταστροφικό. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους ότι δέχτηκε τόσο παράλογα αιτήματα, δηλαδή να μας διαιτητεύει το μέλος ΔΣ του αντίπαλου σωματείου, να μας διοικεί ο έμπορος του χώρου, ο οποίος έχει συμφέροντα και να μας στερούν τα μόρια τα αλλοδαπά σωματεία. Δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο αυτά, μόνο εδώ και μόνο από τον Βρούτση». Κατήγγειλε η πρόεδρος του ΣΑΜΑΕ και τόνισε ότι:
«Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ηχηρή ήττα για τον Υπουργό και το Υπουργείο, ενώ το ΣΑΜΑΕ κατέδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμη της οργανωμένης προσπάθειας και του αγώνα των αθλητών και δίνει ραντεβού πλέον στα Δικαστήρια για να επανέλθει ο χώρος στην κανονικότητα.»
Διαβάστε επίσης:
Ακρίτα για Βασίλη Δημάκη: «Η καρδιά μου είναι βαριά – Αντίο φίλε»
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Κρύο και πολλά μποφόρ – Πού θα βρέξει (LIVE)