Σέρρες: Εσβησε μόνη της η φωτιά στο όρος Όρβηλος που έκαιγε σχεδόν ένα μήνα – Βίντεο με την εξέλιξή της από δορυφορικές εικόνες

Σέρρες: Εσβησε μόνη της η φωτιά στο όρος Όρβηλος που έκαιγε σχεδόν ένα μήνα – Βίντεο με την εξέλιξή της από δορυφορικές εικόνες

Η πυρκαγιά στο όρος Όρβηλος, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου του 2024 και έκαιγε για 29 ημέρες.

Τις τελευταίες ημέρες είχε αφεθεί στη μοίρα της καθώς κανείς δεν προσπαθούσε να την σταματήσει, σύμφωνα με καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα ο δικηγορικός σύλλογος Σερρών έκανε μηνυτήρια αναφορά για το γεγονός.

Διαβάστε σχετικά: Σέρρες: Μηνυτήρια αναφορά για τη φωτιά στο όρος Όρβηλος καταθέτει ο Δικηγορικός Σύλλογος

Τελικά η φωτιά έσβησε μόνη της, μάλλον από βροχή, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αφού η περιοχή είναι δύσβατη και υπάρχει κίνδυνος από ξεχασμένα ναρκοπέδια του πολέμου.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία δορυφορικής παρακολούθησης ακραίων φαινομένων, Copernicus, κατέγραφε την πυρκαγιά στο όρος Όρβηλος στις Σέρρες όλες τις ημέρες και το meteo ου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μετέτρεψε τις καταγραφές στο παρακάτω βίντεο (animation) που παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και την Τετάρτη 15/8.

Η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση του Copernicus, ανήλθε στα 12.000 στρέμματα. Από τη συνολική καμένη έκταση των 12.000 στρεμμάτων, τα περίπου 8.900 στρέμματα κάηκαν στην Ελλάδα ενώ τα 3.100 στρέμματα στην Βουλγαρία.

Διαβάστε επίσης:

Σε υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά 15 περιοχές της χώρας το Σάββατο

«Συναγερμός» για την επιδημία Mpox: Πέντε νέα κέντρα εμβολιασμού – Οι συμβουλές του ΕΟΔΥ

Συναγερμός για τον στρεπτόκοκκο: Δύο νεκροί και τρίτο κρούσμα στην Ηλεία – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter