Σε υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά 15 περιοχές της χώρας το Σάββατο

Σε υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά 15 περιοχές της χώρας το Σάββατο

Μια ακόμη δύσκολη μέρα αναμένεται να είναι το Σάββατο για την Πυροσβεστική αφού η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς κατηγορίας 4 για 15 περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα με πορτοκαλί χρώμα (κατηγορία 4/«Πολύ υψηλός κίνδυνος») έχουν βαφτεί η Αττική, περιοχές Βοιωτίας και της Εύβοιας, η Αργολίδα, η Κορινθία, οι Κυκλάδες, η Σκύρος, η Σάμος, η Ικαρία, τα Ψαρά, η Λέσβος, ο Έβρος, η Χαλκιδική, το Άγιον Όρος και η Κρήτη.

Με κίτρινο χρώμα, (κατηγορία 3/«Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς») έχει βαφτεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως τα Δωδεκάνησα, όλοι οι νομοί της Ηπείρου, η Θάσος, η Λήμνος, η Σαμοθράκη, η Ηλεία, η Αρκαδία, η Πιερία, όλοι οι νομοί από το Κιλκίς έως τη Ροδόπη, η Λακωνία, η Ηλεία, η Αχαΐα και τα Επτάνησα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο Σάββατο 17/8/2024 οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά τους 40 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

«Συναγερμός» για την επιδημία Mpox: Πέντε νέα κέντρα εμβολιασμού – Οι συμβουλές του ΕΟΔΥ

Κρήτη: Περίεργο εργατικό ατύχημα στον ΒΟΑΚ Ρεθύμνου

Συναγερμός για τον στρεπτόκοκκο: Δύο νεκροί και τρίτο κρούσμα στην Ηλεία – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter