Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Ελαφόνησο – Μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή

Η πυρκαγιά στη νήσο Ελαφόνησο του Νομού Λακωνίας είναι σε ύφεση και επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 4 Α/Φ, 3 PZL, 5 Ε/Π καθώς και 1 Ε/Π για το συντονισμό από αέρος. 

Οι παραπάνω δυνάμεις αναλύονται σε: 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 αερομεταφερόμενες ομάδες πεζοπόρων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. με 14 πυροσβέστες & 6 ομάδες πεζοπόρου με 47 πυροσβέστες από τις Περιφέρειες Αττικής, Δ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 2 Ε/Π και 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ., 4 οχήματα Ο.Τ.Α. και 1 υδροφόρα.

Χθες η φωτιά μπορεί να ήταν σε ύφεση, ωστόσο ένα μέτωπο δεν έχει σβήσει και έχει γίνει ιδιαίτερα απειλητικό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε χθες, αλλά συνέχιζε να καίει σε ένα σημείο που είναι σωροί απορριμμάτων.

Σήμερα εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, δημιουργώντας πρόβλημα στο νησί, καθώς εκτός των άλλων έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση λόγω του πυκνού καπνού.

Να σημειωθεί ότι για δεύτερη ημέρα μεγάλος αριθμός επισκεπτών αποχωρεί από την περιοχή έχοντας γεμίσει το λιμάνι, καθώς περιμένουν να φύγουν από το νησί. Όλα δείχνουν ότι αυτή η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Ετικέτες