Σε ποια πλευρά του δρόμου πρέπει να τρέχεις για να είσαι πιο ασφαλής;

Σε ποια πλευρά του δρόμου πρέπει να τρέχεις για να είσαι πιο ασφαλής;

Το τρέξιμο είναι η αγαπημένη μας συνήθεια, αλλά θα πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες για να μπορούμε να γυμναζόμαστε με ασφάλεια.

Ένας βασικός κανόνας είναι από ποια πλευρά του δρόμου θα πρέπει να τρέχουμε για να είμαστε πιο ασφαλείς και αυτό δεν είναι απλά μια θεωρία, αλλά αποτέλεσμα ερευνών.

Σύμφωνα με την αμερικανική στατιστική υπηρεσία, κατά μέσο όρο 129.000 πεζοί νοσηλεύτηκαν στα επείγοντα ενός νοσοκομείου ύστερα από εμπλοκή τους σε τροχαίο.

Οι 5.376 δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί. Με άλλα λόγια ένας πεζός χάνει στην Αμερική τη ζωή του σε τροχαίο κάθε 1,6 ώρες!

Φυσικά η αναλογία στη χώρα μας είναι πολύ μικρότερη, ωστόσο, γιατί να… παίζεις με τις πιθανότητες ενώ υπάρχει τρόπος να μειώσεις τον κίνδυνο; Πως;

Το ντύσιμο

Αρχικά θα πρέπει να προσέξετε κατά περίσταση το ντύσιμό σας. Φορώντας ειδικά φωτοανακλάστικα ρούχα για δρομείς. Ταυτόχρονα αν είναι βράδυ, καλό θα ήταν να έχετε πάνω σας κάτι φωτεινό. Υπάρχουν γκάτζετ για δρομείς που τοποθετούνται στα παπούτσια και ειδικές ζώνες. Δεν είναι ακριβά και αξίζει το έξοδο.

Στο πεζοδρόμιο

Η λύση για να κινδυνεύεις λιγότερο είναι να τρέχεις είτε στο πεζοδρόμιο, είτε σε πάρκα και γήπεδα προκειμένου να μην έρχεσαι σε επαφή με το δρόμο και την κίνηση. Αν, ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατό, τότε σύμφωνα με φιλανδική μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε η Chicago Tribune, ο τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο όταν τρέχετε στο δρόμο, είναι να το κάνετε κόντρα στη ροή των αυτοκινήτων.

Να βλέπετε τον κίνδυνο

Με αυτόν τον τρόπο, κοιτώντας μπροστά, βλέπετε τι μπορεί να συμβεί και ίσως καταφέρετε να το αντιμετωπίσετε. Αντίθετα, όταν έχετε πλάτη στα αυτοκίνητα που έρχονται, δεν μπορείτε να έχετε την παραμικρή αντίδραση σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Επίσης όταν τρέχετε στο δρόμο με κίνηση, είναι καλό να μην χρησιμοποιείτε ακουστικά για να ακούτε μουσική, αφού έτσι «χάνετε» μια αίσθηση που μπορεί να σας σώσει από ένα ατύχημα.

Τέλος, αν είστε μεγάλη παρέα, είναι καλύτερο να τρέχετε ο ένας πίσω από τον άλλο και όχι δίπλα-δίπλα.

Πηγή: runnfun.gr

Documento Newsletter