Σε ποια ηλικία φεύγουν από το πατρικό τους οι Έλληνες – Νέα αποκαλυπτική έρευνα της Eurostat

Πηγή: freepik.com

Τον τρίτο μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην οποία φεύγουν από το πατρικό τους σπίτι έχουν οι Έλληνες, σύμφωνα με νέα έρευνα της Eurostat. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση λίστας (30.6 έτη) πίσω μόνο από την Κροατία (31.8 έτη) και την Σλοβακία (31 έτη) και μπροστά από την Ισπανία (30.4 έτη) και τις Ιταλία, Βουλγαρία (30 έτη), όσον αφορά τα στοιχεία του 2023.

Με την ακρίβεια να δοκιμάζει καθημερινά τους πολίτες, τους μισθούς να καλύπτουν οριακά τις βασικές ανάγκες στις περισσότερες των περιπτώσεων και τις τιμές των ενοικίων σε δυσθεώρητα ύψη, δεν αποτελεί έκπληξη η παρουσία της Ελλάδας στις υψηλές θέσεις της εν λόγω λίστας, με τους νέους να «εγκλωβίζονται» στο πατρικό τους κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Σε επίπεδο ΕΕ, ο μέσος όρος ηλικίας στην οποία οι νέοι εγκαταλείπουν το πατρικό τους είναι τα 26,3 έτη, έναντι 26,4 το 2022. Η χαμηλότερη μέση ηλικία, καταγράφηκε στη Φινλανδία (21,4 έτη), τη Σουηδία και τη Δανία (και οι δύο 21,8 έτη) και την Εσθονία (22,8 έτη).

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Eurostat το 1/4 των νέων ζει σε νοικοκυριά με υψηλό ποσοστό συνωστισμού. Το ποσοστό συνωστισμού ορίζεται ως το ποσοστό του πληθυσμού που ζει σε νοικοκυριά με υπερπληθυσμό.

Το 2023, το 26,0% των νέων ηλικίας 15-29 ετών στην ΕΕ ζούσε σε τέτοιου είδους νοικοκυριά. Το ποσοστό για τους νέους ήταν κατά 9,2 ποσοστιαίες μονάδες  υψηλότερο από το αντίστοιχο του συνολικού πληθυσμού (16,8%).

Διαβάστε σχετικά

Πύρινη κόλαση στο Ξυλόκαστρο: «Καμία υποδομή στην Ελλάδα του ’24 – Πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι» – Οργή από την αδερφή θύματος (Video)

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πήγαν να βοηθήσουν και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες – «Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, ήταν γειτονάκια μας» (Video)


Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα


To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ


Άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στο Documento: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ


Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού – Ισραηλινά τανκς στα σύνορα με Λίβανο (Photos -Video)


Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νέο μήνυμα από 112 – «Απομακρυνθείτε προς Λυγιά»