Μαξίμου: Σε πανικό μετά την αποκάλυψη του Documento για πλυντήριο μαφιόζων από τον Άρειο Πάγο και την εμπλοκή Μπελέρη στην υπόθεση Γιαμπέλι

Τα λόγια του έχασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με την κατάθεση του Φρέντι Μπελέρη, υπέρ του Αλβανού καταζητούμενου Μπλεντάρ Γιαμπέλι, ο οποίος ήταν εμπλεκόμενος στη δολοφονία στελέχους των Αλβανικών Αρχών, ενώ και μετά την απελευθέρωσή του, ενεπλάκη στο μακελειό στη Βούλα.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος µε απόφασή του το 2019 αποφυλάκισε τον Αλβανό µαφιόζο αφού αρνήθηκε να τον εκδώσει µε βάση κατηγορίες εναντίον του σε διεθνές ένταλµα σύλληψης. Ο συγκεκριμένος εγκληματίας είχε συµµετοχή στην εκτέλεση του ανώτατου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας και επικεφαλής της µονάδας καταπολέµησης µαύρου χρήµατος Αρτάν Τσούκου το 2017.

Σε ερώτηση του Documento, για την υπόθεση του Μπλεντάρ Γιαμπέλι και την εμπλοκή του Μπελέρη, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «καταρχάς, επειδή πήραμε κάποια στοιχεία, ως προς το σκέλος του κ. Μπελέρη, μιλάμε για ένα αίτημα έκδοσης, όπως λέει η ενημέρωση που έχουμε, ενός Αλβανού υπήκοου ελληνικής καταγωγής, που είχε διαφύγει στην Ελλάδα. Ο Μπελέρης δήλωσε ρητώς στο δικαστήριο, όπως προκύπτει από τα πρακτικά, ότι δεν γνώριζε τον κατηγορούμενο, αλλά μόνο την οικογένεια του, που ήταν ελληνικής καταγωγής και βοηθούσε τη μειονότητα. Είπε επίσης, ότι εκείνη την περίοδο στην Αλβανία δεν λειτουργούσε, ούτε το ανώτατο, ούτε το συνταγματικό δικαστήριο και διεθνής επιτροπή που είχε αναλάβει τη μεταρρύθμιση του αλβανικού δικαστικού συστήματος, είχε διώξει την πλειοψηφία των δικαστών, ως διεφθαρμένους. Η απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση ελήφθη τρία χρόνια, πριν συμβεί το αιματηρή περιστατικό στη Βάρη, το οποίο αναφερθήκατε, στην οποία το συγκεκριμένο άτομο, που δεν εκδόθηκε στην Αλβανία, δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς από έξι Αλβανούς».

Διαβάστε επίσης: Ο Άρειος Πάγος πλυντήριο µαφιόζων

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «τώρα όμως πάμε και στο φοβερό. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε παραδικαστικό, σε παραμάγαζο, αναφερόμενο στον Άρειο Πάγο, σχετικά με την απόφαση. Ψάξαμε και βρήκαμε με τη συνδρομή του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον αριθμό και την χρονολογία της απόφασης. Γιατί εδώ υπονοείται ότι υπάρχει ένα παραδικαστικό σύστημα, που ως κριτική, οδηγεί και στην κυβέρνηση. Πριν επαναλάβουμε το αυτονόητο, ότι υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Προφανώς δεν υιοθετούμε τέτοιες κατηγορίες, ανεξαρτήτως εάν μία απόφαση είναι πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία. Η απόφαση αυτή είναι η 7/43 του 2019 και έγινε στις 12/4 του 2019, Ελήφθη δηλαδή πριν τις εκλογές του 2019. Άρα εάν υποθέσουμε κακώς θα πω εγώ, ότι υπήρχε κάποιο κύκλωμα δεν αφορά τις ημέρες που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία. Αυτή η ερώτηση δεν πρέπει να απευθυνθεί στον κ. Τσιάρα ή στον κ. Φλωρίδη, αλλά στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης. Μάλιστα, όπως με ενημερώνουν από το υπουργείο, η πρόεδρος ήταν η κ. Μπιτζούνη, η οποία λίγες μέρες αργότερα προτάθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, απόφαση που δεν επικυρώθηκε».

Από την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στο «δεν σχολιάζουμε δικαστικές επιθέσεις»

Την στιγμή που ο κ. Μαρινάκης ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συμπληρωματική ερώτηση του Documento, ότι το συγκεκριμένο Τμήμα του Αρείου Πάγου, φαίνεται να μην εκδίδει συστηματικά πρόσωπα που καταζητούνται, όπως και στην υπόθεση Αγιαβέφε παραβλέποντας τα στοιχεία και γνωμοδοτώντας ότι δήθεν κινδυνεύουν να εκδοθούν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανώς «πιεσμένος» είπε ότι «έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι δεν σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις. Το σκεπτικό έκδοσης ή μη έκδοσης, είναι σκεπτικό δικαστηρίου. Δεν μπορεί ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ή ο υπουργός δικαιοσύνης, να σχολιάσει μία απόφαση θετικά ή αρνητικά. Αυτό είναι αδιανόητο. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ότι κάτι συμβαίνει, το οποίο δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, γίνεται καταγγελία και υπάρχει πειθαρχικός έλεγχος των δικαστών, που εκδίδουν μία απόφαση σε οποιονδήποτε βαθμό. Δεν μπορεί εμείς αυτή τη στιγμή να κάνουμε συζήτηση, για το ένα ήταν σωστή ή όχι μία απόφαση ή μία μεταγενέστερη απόφαση. Να το αξιολογήσω τη μία ήταν άλλη απόφαση είναι αδιανόητο να το κάνω».

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και ηγετών της Χαμάς για εγκλήματα σε Γάζα και Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο Μπάιντεν: Φοιτητές ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, του γύρισαν την πλάτη (Video)

Παίδων Αγία Σοφία: Τέλος τα τακτικά χειρουργεία από 1η Ιουνίου

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στα γεύματα της μαζικής δηλητηρίασης μαθητών

Γυναικοκτονία Μενίδι: Στη φυλακή ο 50χρονος – Ομολόγησε την πράξη του