Σε πανικό εμφανίστηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης στην ομιλία του, στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επιτέθηκε σε όποιον ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι δεν θέλουν να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα.
Αντί να δώσει απαντήσεις, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την τραγωδία των Τεμπών
Επίσης, ο υπουργός Υγείας σε παραληρηματικό ύφος, σημείωσε ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης αξιοποιώντας το πένθος, θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη. Θα τους αφήσουμε?». Όλα αυτά τη στιγμή, που η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας, θεωρεί ότι στην τραγωδία των Τεμπών, υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης και ζητάει απαντήσεις.
Επίθεση σε ευρωκοινοβούλιο
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στο ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας, ότι το «ψήφισμα για το κράτος δικαίου ήταν γεμάτο ψέματα». Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι ήταν μία ατυχής στιγμή για την Ευρώπη το ψήφισμα. Δηλαδή, αντί να δώσει απαντήσεις, για το γεγονός ότι στην Ευρώπη ανησυχούν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, τους επιτέθηκε.
Μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ
Σε ότι αφορά τις αντιθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, ο υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι «πρέπει να πάμε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν στεναχώριες από επιμέρους χειρισμούς, όμως δεν θα φέρουμε την αστάθεια στην χώρας μας».
Στο ίδιος μήκος κύματος και ο Χατζηδάκης
Το τρόμο του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είπε ότι «ξέρω καλά ότι πολλοί συμπολίτες μου θέλουν να χτυπήσουν καμπανάκι. Αλλά τους λέω ότι δεν χρειάζεται να χτυπήσουν καμπανάκι. Δεν είμαστε αλαζόνες. Ξέρουμε ότι κάναμε λάθη και εργαζόμαστε για αυτά. Αλλά πρέπει να προσέξουμε και να μην χτυπήσουμε λάθος καμπανάκι, γιατί μπορεί να σταλεί εναντίον εκείνων που το αποστέλλουν. Στις εκλογές δεν θα κριθεί από ποιον θα κυβερνηθεί η χώρα, αλλά από το πώς».
Αναφορά σε επανίδρυση του κράτους έκανε ο Δένδιας
Εκφραστής της καραμανλισμού εμφανίστηκε στο συνέδριο ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος επικαλέστηκε πέντε φορές τον ιδρυτή της γαλάζιας παράταξης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει «να επαναδιατυπώσουμε το μέγα πρόταγμα του Κώστα Καραμανλή, της επανίδρυσης του κράτους. Η επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ».