Σε πανικό από την εξέλιξη της πανδημίας η κυβέρνηση

Σε πανικό από την εξέλιξη της πανδημίας η κυβέρνηση

Αντί να παραδεχτεί ότι έχασε τον έλεγχο, επιτίθεται στην κοινωνία και επιβάλλει απαγορεύσεις και μέτρα καταστολής

Σε πανικό τελεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω της εξέλιξης του δεύτερου κύματος της πανδημίας καθώς βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τα επίχειρα των πράξεών της.

Είναι πλέον εμφανές ότι το «επιτελικό κράτος» έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και καταφεύγει σε επιθέσεις κατά της κοινωνίας και σε απαγορεύσεις – καταστολή του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το πεντάμηνο από τη λήξη της πρώτης καραντίνας προκειμένου να θωρακίσει την κοινωνία. Ετσι άνοιξε τον τουρισμό δίχως τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Κυρίως όμως δεν ενίσχυσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πιστή στον στόχο της απαξίωσης των δημόσιων συγκοινωνιών.

Επιπλέον δεν πήρε μέτρα για τα σχολεία με μείωση των μαθητών που θα συνεπέφεραν αύξηση των εκπαιδευτικών για να μην ενισχύσει τη δημόσια παιδεία. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν εγκατέλειψε το «πρότζεκτ» της ιδιωτικοποίησης της υγείας, με αποτέλεσμα να αφήσει δίχως ενίσχυση τα δημόσια νοσοκομεία που τώρα βρίσκονται στο όριο.

Η κυβέρνηση, η οποία καθημερινά πλέον αναφέρει συγκριτικά στοιχεία με άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων, αποφεύγει επιμελώς να παρουσιάσει τα αντίστοιχα συγκριτικά στοιχεία για τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επιδόθηκε σε μια σταθερή και επίμονη εκστρατεία παραπληροφόρησης, συγκάλυψης της πραγματικής κατάστασης και απόκρυψης στοιχείων με τη βοήθεια των πάντα πρόθυμων ΜΜΕ.

Ενώ όμως αδιαφόρησε για τη στήριξη του δημόσιου τομέα, που εκ των πραγμάτων σηκώνει σε όλα τα πεδία το βάρος της μείωσης των συνεπειών της πανδημίας, δεν αδιαφόρησε καθόλου για τη στήριξη των ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό τα επιχορηγεί με ακόμη 2.000.000 ευρώ προκειμένου να προβάλλουν απρόσκοπτα την προπαγάνδα της ότι για την αύξηση των κρουσμάτων φταίνε η έλλειψη ατομικής ευθύνης και κυρίως οι νέοι που δεν τηρούν τα προληπτικά μέτρα. Μόνο που η ανοχή της κοινωνίας αλλά και των επαγγελματικών κλάδων τους οποίους άφησε στο έλεος της οικονομικής κρίσης εξαντλείται. Στο Μέγαρο Μαξίμου μετρούν πλέον καθημερινά τη μείωση της αποδοχής της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τη συνταγή της πρώτης περιόδου να «αγιοποιήσει των Τσιόδρα» με παράλληλη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που έγινε το λάθος και φάνηκε η προπαγανδιστική γραμμή που μοιράζει στα σιτιζόμενα φιλικά του μέσα ενημέρωσης ο Σωτήρης Τσιόδρας, την οποία αναπαράγουν αυτολεξεί και φυσικά χωρίς καμία κριτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter