Σε κρίση το Μαξίμου: Από τις βόμβες Καραμανλή-Σαμαρά, στη διαγραφή Αυγενάκη και το άδειασμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Σε κρίση το Μαξίμου: Από τις βόμβες Καραμανλή-Σαμαρά, στη διαγραφή Αυγενάκη και το άδειασμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Το Μαξίμου τις τελευταίες μέρες είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς τη στιγμή που ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα σε ζητήματα καθημερινότητας (επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας), για να φύγει ο φακός της δημοσιότητας από τις εσωκομματικές διαμάχες που κορυφώθηκαν από τις παρεμβάσεις των Καραμανλή-Σαμαρά, σήμερα προκλήθηκε σάλος από το βίντεο-ντοκουμέντο που εμφανίζει τον Λευτέρη Αυγενάκη να χειροδικεί σε βάρος υπαλλήλου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μάλιστα, το συγκεκριμένο συμβάν οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να εισηγηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του γαλάζιου κόμματος την διαγραφή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Πλέον, κάθε μέρα που περνάει η γαλάζια παράταξη βυθίζεται στην εσωστρέφεια, με το Μαξίμου να μη μπορεί να απορροφήσει τους εσωτερικούς κραδασμούς.

Άδειασμα και από την Μπακογιάννη

Πέρα από τη συνολική κριτική των δύο πρώην πρωθυπουργών και την ολιστική δεξιά πλατφόρμα που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, τα «αδειάσματα» προς τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζονται. Χαρακτηριστικά, η Ντόρα Μπακογιάννη που έχε πιο «κεντρώο» προφίλ, μιλώντας στο 28th Annual Economist Government Roundtable και στην ενότητα με θέμα «Γιατί οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι τόσο κρίσιμες;», σχολίασε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ.

«Συμφωνώ με τον Πρόεδρο Γκιουλ, ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε εμπλακεί ποτέ εκεί (σ.σ. στην Ουκρανία). Εάν είχαμε λάβει υπόψιν πολύ πιο σοβαρά τις συμφωνίες του Μινσκ και είχαμε εργαστεί σοβαρά πάνω σε αυτές. Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στον παρελθόν. Αυτή θα είναι μία αλλαγή», είπε η κυρία Μπακογιάννη. Η θέση της ότι ήταν λάθος η εμπλοκή στην Ουκρανία, διαφοροποιείται ριζικά από την θέση του πρωθυπουργού που εδώ και δύο χρόνια αναφέρει για την βοήθεια προς την Ουκρανία, ότι «είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στριμωγμένος, διότι δεν μπορεί να επιβάλλει εσωκομματικά την δική του ατζέντα για πρώτη φορά στην δική του πορεία, ως πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος. Τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να αλλάξει το κλίμα με τη συνέχιση των επισκέψεων σε υπουργεία, αλλά και με την ανάδειξη ζητημάτων της καθημερινότητας. Πάντως, η εικόνα του ισχυρού πρωθυπουργού που υπερίπτατο των μηχανισμών αποτελεί πια παρελθόν.

Διαβάστε επίσης:

Ύμνοι εκδότη «Δημοκρατίας» για Καραμανλή – Πριονοκορδέλα για Σαμαρά

Λευτέρης Αυγενάκης: Η επίθεση στον υπάλληλο και οι δικαιολογίες που δεν πείθουν – Διεγράφη αλλά κρατάει την έδρα

Επιστολή ΟΣΕΥΠΕ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – Ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την επίθεση Αυγενάκη σε εργαζόμενο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter