Σε κοινές ναυτικές ασκήσεις προχώρησαν Σαουδική Αραβία και Ιράν στη Θάλασσα του Ομάν

Σε κοινές ναυτικές ασκήσεις προχώρησαν Σαουδική Αραβία και Ιράν στη Θάλασσα του Ομάν

Η Σαουδική Αραβία και το Ιράν διεξήγαγαν προ ημερών κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Θάλασσα του Ομάν, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των μακροχρόνιων περιφερειακών αντιπάλων βρίσκονται με αφορμή τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή σε τροχιά αναθέρμανσης. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ταξίαρχος Τουρκί Αλ Μάλκι επιβεβαίωσε τις ασκήσεις σε χθεσινή του δήλωση.

«Οι Βασιλικές Ναυτικές Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας ολοκλήρωσαν πρόσφατα μια κοινή ναυτική άσκηση με τις Ιρανικές Ναυτικές Δυνάμεις μαζί με άλλες χώρες στη Θάλασσα του Ομάν», δήλωσε στο AFP.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί μια συμφωνία συμφιλίωσης με τη μεσολάβηση της Κίνας πέρυσι, με την οποία η Τεχεράνη και το Ριάντ ανέπτυξαν πάλι –μετά την διακοπή του 2016- διπλωματικούς δεσμούς.

Χθες το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε ότι οι πρώην εχθροί σχεδιάζουν περαιτέρω κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα αναφέροντας ότι ο διοικητής του ιρανικού ναυτικού ναύαρχος Σαχράμ Ιράνι δήλωσε: «Η Σαουδική Αραβία ζήτησε να πραγματοποιήσουμε μια συνδυασμένη άσκηση στην Ερυθρά Θάλασσα». Ωστόσο, ο Αλ Μάλκι διευκρίνισε ότι επί του παρόντος δεν εξετάζονται άλλες ασκήσεις.

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης το Σάββατο ότι το Ιράν συμμετείχε στη στρατιωτική άσκηση «IMEX 2024» στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό με τη Ρωσία, το Ομάν και έξι άλλα κράτη παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε περισσότερα:  Σκάνδαλο Νovartis – Στίβεν Κον: Να σταματήσει ο εκφοβισμός των μαρτύρων (συνέντευξη)

Σκάνδαλο Novartis: Η ελληνική δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει αντίστοιχο αίτημα Σαμαρά να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

«Εξαφάνισε» τη μετωπική Μητσοτάκη – Σαμαρά ο Άδωνης: «Αυτές είναι δικές σας ερμηνείες» (Video)

Κακλαμάνης για πόλεμο Μητσοτάκη-Σαμαρά: Υπάρχουν «κακές διαπροσωπικές σχέσεις» – Να πάρει πρωτοβουλία για επικοινωνία ο πρωθυπουργός

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτός ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξεγλιστρήσει από τη χυδαιότητα και την πραγματικότητα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter