Σε καραντίνα ως το 2030 ο ρατσιστής οπαδός της Βερόνα

Σε καραντίνα ως το 2030 ο ρατσιστής οπαδός της Βερόνα

Mε απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο μέχρι τον Ιούνιο του 2030 τιμώρησε η διοίκηση της Ελλάς Βερόνα τον ρατσιστή «κάπο» της κερκίδας των φανατικών, Λούκα Καστελίνι. «Αυτός ο κύριος παραβίασε βάναυσα τον ηθικό κώδικα και τις αρχές του συλλόγου μας», διαβάζουμε στο σκεπτικό.

Το επεισόδιο που πυροδότησε τις εξελίξεις είχε ως στόχο τον μαύρο στράικερ της Μπρέσια Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις ρατσιστικές εκδηλώσεις των οπαδών της –σεσημασμένης για παρόμοια καμώματα- Βερόνα, στη διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα για το «καμπιονάτο».

Ο Μπαλοτέλι σταμάτησε το ματς, κλώτσησε τη μπάλα στην εξέδρα και ζήτησε παρέμβαση του διαιτητή, αλλά και της γηπεδούχου ομάδας ώστε να σταματήσουν τα συνθήματα και οι κραυγές πιθήκου που ακούγονταν από τους τιφόζι της Βερόνα.

To εκπληκτικό είναι, ότι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της Βερόνα, προσκείμενοι στη Λέγκα του Βορρά ή στους ομογάλακτους Fratelli d’Italia, ζήτησαν από τον δήμαρχο Φεντερίκο Σμποαρίνα να κατατεθεί αγωγή ενάντια στον Μπαλοτέλι για …δυσφήμιση της πόλης! “Κανένας στο γήπεδο δεν άκουσε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ούτε φίλαθλος, ούτε άλλος ποδοσφαιριστής της Μπρέσια ούτε δημοσιογράφος. Δεν δεχόμαστε να καθίσει η Βερόνα στο εδώλιο για κάτι που δεν συνέβη ποτέ”, γράφουν στο σχετικό διάβημα. Η Βερόνα θεωρείται παραδοσιακό προπύργιο της ακραίας δεξιάς στη βόρεια Ιταλία. 

«Δεν θα γίνει ποτέ εκατό τοις εκατό Ιταλός», είπε για τον διεθνή στράικερ ο Καστελίνι. Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις από ραδιοφωνικό σταθμό, εμφανίστηκε αμετανόητος και τα έκανε …χειρότερα. Η συνέντευξή του αποτελεί μνημείο ρατσισμού και ξενοφοβίας:

«O Mπαλοτέλι, που είναι ένας τελειωμένος ποδοσφαιριστής, αποφάσισε χθες, παρακινούμενος κατά τη γνώμη μου από κάποιον ή κάτι, να γελοιοποιηθεί πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα.

Την επόμενη χρονιά δεν θα παίζει πια ποδόσφαιρο, θα πάει στην τηλεόραση να κάνει την πριμαντόνα. Μόλις βρέθηκε κάτω από το πέταλο των οργανωμένων οπαδών της Βερόνα πέταξε τη μπάλα.

Στην Βερόνα εκνευρίζεται επειδή του τραγουδάμε “Μάριο Μάριο” ενώ εκείνος προτιμάει να τον προσβάλλουν, όπως κάνουν όλοι. Κακολόγησε την Βερόνα με αυτά που είπε.

Εμείς έχουμε μία ποδοσφαιρική κουλτούρα συγκεκριμένη, είμαστε οπαδοί που μπορεί να κοροϊδέψουμε έναν παίκτη που είναι καραφλός ή που έχει μακριά μαλλιά, έναν παίκτη που κατάγεται από τον ιταλικό Νότο ή έναν έγχρωμο παίκτη, όμως δεν το κάνουμε έχοντας πολιτικά ή ρατσιστικά ένστικτα.

Αυτές οι κραυγές βγήκαν μόνο από τέσσερα άτομα που τις άκουσε μόνο αυτός που έκανε το βίντεο. Μόνο στο κεφάλι του Μπαλοτέλι ακούστηκαν αυτές οι κραυγές.

Έχουμε και εμείς έναν νέγρο στην ομάδα μας, τον Σαλσέδο, που σκόραρε χθες και όλη η Βερόνα τον χειροκρότησε.

Υπάρχει πρόβλημα που τον λέω μαύρο; Θα έρθουν να μου κρεμάσουν κουδούνια για αυτό που λέω;»

Ο 29χρονος Μπαλοτέλι έχει καταγωγή από τη Γκάνα αλλά υιοθετήθηκε από ιταλική οικογένεια. Μετράει ήδη 36 συμμετοχές στη «Σκουάντρα Ατζούρα» και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ιταλικό ποδόσφαιρο την τελευταία 15ετία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter