Με τον πιο απόλυτο τρόπο επιβεβαίωσε τη στοχοποίησή του από το Μέγαρο Μαξίμου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Κώστας Τζαβάρας, που κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης για τον διορισμό του Θεμιστοκλή Δεμίρη στο τιμόνι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τάχθηκε με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατά της τροπολογίας «φίμωσης» της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις πολιτών.
Η δήλωση του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη ανάγκασε την Τετάρτη ακόμα και τα φιλοκυβερνητικά μέσα να την δημοσιεύσουν, αφού με την παραδοχή του πως «έχω τον πλήρη έλεγχο της ΕΥΠ τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται» ουσιαστικά προλειαίνει το έδαφος για νέες αποκαλύψεις παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων. Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη είδηση που βγήκε από τη συνεδρίαση, η οποία προκάλεσε πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Διαβάστε επίσης: Βουλή: Σκληρό ροκ από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και… Τζαβάρα στην ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζαβάρας, αφού στάθηκε θετικά αναφορικά με το βιογραφικό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, στη συνέχεια τάχθηκε κατά της γνωστής τροπολογίας του περσινού Μαρτίου, με την υπογραφή Τσιάρα-Πικραμμένου, με την οποία η κυβέρνηση απαγόρευσε στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει όσους τελούσαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας», και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε αμέσως μετά το αίτημα του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη προς την ΑΔΑΕ για ενημέρωσή του αναφορικά με ενδεχόμενη -τότε- παρακολούθησή του.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ο Κ. Τζαβάρας που ρώτησε ακόμα τον Θ. Δεμίρη εάν συμφωνεί με τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων, πριν ο δεύτερος ομολογήσει πως «κανένας δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις», προκαλώντας δυσφορία στους υπόλοιπους γαλάζιους βουλευτές που βρίσκονταν στη συνεδρίαση.
Η στάση του Κ. Τζαβάρα στη σημερινή συνεδρίαση προκάλεσε έντονο εκνευρισμό και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς καταφερόμενος κατά της τροπολογίας ταυτίζεται κατ’ ουσίαν με τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά της προβληματικής τροπολογίας. Παράλληλα, είναι γνωστό πως τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη καταθέσει σχετική τροπολογία για την κατάργησή της, ενώ για το ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Καστανίδης έχει πάρει θέση υπέρ της κατάργησής της, παραδεχόμενος πως «ψηφίσαμε άστοχα» το προηγούμενο κυβερνητικό νομοθέτημα.
Όπως έγραψε το documentonews.gr από την περασμένη εβδομάδα, ο Κ. Τζαβάρας βρέθηκε μαζί με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Ανδρέα Κουτσούμπα στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο ζύγιζε το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, υπό τον φόβο της στάσης τους για τη διερεύνηση του σκανδάλου. Μάλιστα, ο βουλευτής Ηλείας και η πρώην υπουργός Τουρισμού στοχοποιήθηκαν από δημοσίευμα της Καθημερινής για την… πλημμελή παρουσία τους στην Επιτροπή, με χυδαία υπονοούμενα, παρότι ο πρώτος έχει σοβαρό και γνωστό λόγο για τις όποιες απουσίες του, ενώ η δεύτερη απουσίασε μόνο κατά ένα μέρος της περιόδου εγκυμοσύνης της.
Πλέον είναι ξεκάθαροι οι λόγοι που το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε τα σενάρια περί αντικατάστασης των παραπάνω γαλάζιων, και η συνέχεια προμηνύεται… εκρηκτική.
Διαβάστε επίσης: