Σε γραμμή Σαμαρά ο Βορίδης: Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο «δεν αφορά κανένα δικαίωμα»

Σε γραμμή Σαμαρά ο Βορίδης: Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο «δεν αφορά κανένα δικαίωμα»

Τη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά αναπαρήγαγε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος με αφορμή τις θέσεις της προέδρου της Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο που εκφράστηκαν στη χθεσινή της συνέντευξη στην ΕΡΤ, «άδραξε την ευκαιρία» να αδειάσει για άλλη μία φορά τον πρωθυπουργού, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «δεν αφορά κανένα δικαίωμα».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την θετική άποψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Επικρατείας είπε «δεν θα σχολιάσω την πρόεδρο. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αφορά κανένα δικαίωμα και δε το λέω εγώ. Τα λέει αυτά το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το οποίο λέει ότι επαφίεται στα κράτη μέλη να ρυθμίσουν το συγκεκριμένο θέμα όπως νομίζουν. Όπως ξέρετε ένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν επαφίεται στα κράτη μέλη, όταν υπάρχει ανθρώπινο δικαίωμα πρέπει να προστατευτεί από τα κράτη μέλη. Εάν λοιπόν ήταν ανθρώπινο δικαίωμα δεν θα επαφίονταν στη διακριτική ευχέρεια των κρατών».

Υπενθυμίζεται, ότι όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο ο Μάκης Βορίδης είχε αδειάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας ακόμη και ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Μάλιστα, για να μην υπάρχει οριστική ρήξη με τον πρωθυπουργό είχε επιλέξει την οδό της αποχής, την οποία ο Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει ως «αξιοπρεπή στάση».

«Όλα στη ζωή είναι συγκριτικά»

Τέλος, σημειώνεται ότι για την άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία και την υποστελέχωση ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «όλα στη ζωή είναι συγκριτικά. Η κατάσταση της εφημερίας σήμερα είναι καλύτερη από αυτή που ήταν προ τεσσάρων ετών» προσθέτοντας ότι «είναι μία δύσκολη κατάσταση, είναι μία δύσκολη κατάσταση. Ότι απέχουμε πολύ από αυτό που θέλουμε είναι αλήθεια».

Διαβάστε επίσης

«Πυρά» Καρυστιανού για Μητσοτάκη, Κλάπα, Αδειλίνη: Ζείτε μέσα στη σήψη – Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες

Στο τραπέζι των προτάσεων για την προεδρία της Δημοκρατίας η Γιάννα Αγγελοπούλου

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας – Νεκρός μεταλλεργάτης

Ο Αυγενάκης και το ράλι των απευθείας αναθέσεων – Οι «χρυσές» δουλειές που έδινε ως υφυπουργός Αθλητισμού

Κάσος: Μετά την… παρατήρηση από μακριά, η Αθήνα ρίχνει το βάρος στη διπλωματία

50 χρόνια μετά τη χούντα: Ανάμεσα σε Λουδοβίκους και βαρόνους

Ακρίτα για Σακελλαροπούλου: «Τι φοβάται άραγε; Την οργή των οικογενειών;»

Πολίτης βρίζει Μητσοτάκη on air με το «καλημέρα» και ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ τους… μαλώνει: «Για όνομα του Θεού παιδιά…» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter