Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του Sounion – Ακόμα φλέγεται το κατάστρωμα του τάνκερ

Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του Sounion – Ακόμα φλέγεται το κατάστρωμα του τάνκερ

Το ελληνόκτητο τάνκερ Sounion ρυμουλκείται με αργή ταχύτητα αγκυροβόλησης προς τα βόρεια της Ερυθράς Θάλασσας από το ελληνικό ναυαγοσωστικό «Aigaion Pelagos».

Το «Aigaion Pelagos» συνοδεύεται και από το ρυμουλκό διάσωσης «Panormitis», με δυνατότητες πυρόσβεσης και ανάκτησης πετρελαιοκηλίδων, αλλά και από τρία πολεμικά πλοία, εκ των οποίων το ένα είναι η φρεγάτα Ψαρά, αλλά και ειδική ένοπλη ομάδα.

Στόχος των ναυαγοσωστικών συνεργείων, μόλις αγκυροβολήσει το τάνκερ, είναι να ξεκινήσει η επιχείρηση κατάσβεσης των εστιών φωτιάς στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου, οι οποίες προκλήθηκαν από την τοποθέτηση εκρηκτικών από ένοπλες ομάδες των Χούθι.

Το δεξαμενόπλοιο εξακολουθεί να καίγεται, περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη επίθεση που δέχθηκε από τους Χούθι, ενώ το 25μελές πλήρωμά μεταφέρθηκε με ασφάλεια από γαλλικό αντιτορπιλικό στο Τζιμπουτί.

Από τις μετρήσεις που πραγματοποιεί η ομάδα του ναυαγοσωστικού πλοίου επί του καταστρώματος του τάνκερ αναφέρει ότι η θερμοκρασία αγγίζει τους 400 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυτό που θα επιδιωχθεί το επόμενο διάστημα είναι η κατάσβεση των εστιών φωτιάς με αφρό και νερό και στη συνέχεια η στεγανοποίηση των τρυπών.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί αδρανοποίηση στις δεξαμενές καυσίμων (Inert Gas System), ώστε το πετρέλαιο στη συνέχεια να μεταγγιστεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια σε άλλο πλοίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης

Γκλέτσος: Με τα χίλια θα αναγνώριζα τον Πολάκη ως πρόεδρο (Video)

Στο φως το κόλπο με τα πλαστά ποινικά μητρώα

Ντίνος Καρύδης: Την Τρίτη η κηδεία του ηθοποιού

CNN: Το προφίλ του 58χρονου υπόπτου για την απόπειρα κατά Τραμπ – Οι αναρτήσεις στα social media για την Ουκρανία και η δωρεά

Οι 70 μέρες που αλλάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

FBI: Έρευνα για νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Συνελήφθη ένας ύποπτος στη Φλόριντα

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό και τη Δευτέρα – Πού αναμένονται βροχές

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter