Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Ανώτατες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως το κόμμα βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμώντας ότι η φθορά της ΝΔ θα συνεχιστεί και ως εκ τούτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αντέξει μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Επίσης, όσο και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να διατηρήσει την εικόνα του θεσμικού πρωθυπουργού, δεν αποκλείουν εκλογικό αιφνιδιασμό την ώρα που θα γίνονται (αν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο) ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά ή όταν στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε εσωκομματική προεκλογική περίοδο.

Η στρατηγική

Με γνώμονα αυτή την εκτίμηση, από την Κουμουνδούρου χαράζουν την στρατηγική τους για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρώτον, συνεχίζεται η έντονη αντιπολιτευτική ρητορική και δράση εναντίον της κυβέρνησης παράλληλα με την κατάθεση φιλολαϊκών προτάσεων και νομοσχεδίων. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να καλεί τα προοδευτικά κόμματα για κοινοβουλευτικές συνεργασίες, όπως έκανε πχ για τις αλλαγές στο πόθεν έσχες.

Διαβάστε επίσης: Η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ στα προοδευτικά κόμματα και οι κυβερνητικές αντιφάσεις

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως ήδη έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες διεργασίες για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στα επιμελητήρια, τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους, την αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς που εκπροσωπούν την κοινωνία. Στόχος, όπως λένε χαρακτηριστικά, είναι «να συγκροτηθούν κοινωνικές συμμαχίες που θα δώσουν ώθηση στην δημιουργία μετώπου για μια πειστική και βιώσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας».

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν ουσιαστικά …πρόβες σύγκλισης των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, αφού φαίνεται πως η κοινωνία (με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις) δείχνει να τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός ευρύτερου σχήματος.

Και βεβαίως, αν παρθεί αυτή η απόφαση από τα κάτω, τότε στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διεκδικήσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ως το μεγαλύτερο προοδευτικό κόμμα της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως προτεραιότητα του Στέφανου Κασσελάκη είναι η αυτόνομη πορεία του κόμματος και η διεκδίκηση της διακυβέρνησης, όμως προφανώς ολόκληρος ο μηχανισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι έτοιμος για όλα τα σενάρια.

Διαβάστε επίσης:

Απολογούμενος ο Άδωνης για την απόλυση των εργαζομένων του προγράμματος Philos

ΣΥΡΙΖΑ: Άγνοια, ανεπάρκεια, αλαζονεία και αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους αγρότες και κτηνοτρόφους

Ο Σάντσεθ στην Ισπανία μηδενίζει τον ΦΠΑ στο λάδι, ο Μητσοτάκης ρίχνει λάδι στη φωτιά της ακρίβειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter