Σε ένα από τα πιο ονομαστά ορεινά θέρετρα, παράγουν γάλα πιο ακριβό και από την… σαμπάνια! (Photos)

Σε ένα από τα πιο ονομαστά ορεινά θέρετρα, παράγουν γάλα πιο ακριβό και από την… σαμπάνια! (Photos)

Στο χωριό Χρυσοβίτσα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Μέτσοβο, ένα από τα πιο ονομαστά ορεινά τουριστικά θέρετρα της χώρας μας, στο νομό Ιωαννίνων, αναπτύσσεται μία καινοτόμα, πρότυπη και πλήρως καθετοποιημένη μονάδα. 

Εκεί εκτρέφονται σήμερα 250 γαϊδουράκια και παράγεται υψηλής ποιότητας φρέσκο γάλα όνου, το οποίο περιέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν πολύτιμο διατροφικό προϊόν, καθώς και μια σειρά καλλυντικών που έχουν ως βάση τους το συγκεκριμένο γάλα. 

Η μονάδα ξεκίνησε το 2014 και τα προϊόντα της ήδη έχουν κατακτήσει την ελληνική αγορά.

Την φάρμα Μετσόβου, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος συναντήθηκε με τους ιδρυτές της και συζήτησαν για τις δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και τα προγράμματα εξωστρέφειας του Enterprise Greece, και επισήμανε με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ: “το γάλα όνου, αποτελεί ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία το οποίο κυκλοφορεί στο εμπόριο σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφέροντας οφέλη στους παραγωγούς και τους καταναλωτές. Στη χώρα μας υπάρχει η δυνατότητα εκτροφής όνων και παραγωγής γάλακτος με αξιόλογες προοπτικές αξιοποίησής του στην υγεία και τη διατροφή.”

Πανάκριβα προϊόντα

Οι τιμές όλων των παραγόμενων προϊόντων από γάλα γαϊδούρας είναι για τους περισσότερους απλησίαστες, λόγω των μοναδικών ευεργετικών ιδιοτήτων που παρέχουν. Ενδεικτικά το σαπούνι πωλείται προς 5 ευρώ, το σκεύασμα για συμπλήρωμα διατροφής 55 ευρώ, το αφρόλουτρο 18,5 – 20 ευρώ, η ενυδατική κρέμα 16- 20 ευρώ, το σαπούνι αντιγήρανσης 6 – 8 ευρώ, οι καραμέλες 5 ευρώ και το λικέρ με γάλα γαϊδούρας να φτάνει ακόμη και τα 20 ευρώ, όσο για το τυρί, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 1.000 ευρώ ανά κιλό, καθώς για την επεξεργασία του θα χρειαστούν περισσότερα από 25 κιλά γάλα.

Με πληροφορίες από epiruspost.gr

Ετικέτες

Documento Newsletter