Σε «απομόνωση» ο Μητσοτάκης: Απόντες Καραμανλής – Σαμαράς από την ομιλία του στη ΔΕΘ

Σε «απομόνωση» ο Μητσοτάκης: Απόντες Καραμανλής – Σαμαράς από την ομιλία του στη ΔΕΘ

Στριμωγμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες μέρες πριν την ομιλία του στη 88η ΔΕΘ, όπου όπως λένε κυβερνητικά στελέχη η στόχευση είναι να δοθεί ένα «μήνυμα επανεκκίνησης». Συγκεκριμένα, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη φθορά της κυβέρνησης να συνεχίζεται μετά το ηχηρό χαστούκι των ευρωεκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δεν θα παραβρεθούν στην ομιλία του πρωθυπουργού, δίνοντας για άλλη μία φορά ηχηρά εσωκομματικά μηνύματα.

Χαρακτηριστικά, μετά τις ομιλίες των δύο πρωθυπουργών στο Πολεμικό μουσείο (1/7), όπου αποδόμησαν τις στρατηγικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κλίμα στο εσωκομματικό πεδίο έχει οξυνθεί, καθώς δεκάδες βουλευτές ζητούν αλλαγή πολιτικής, θέτοντας μάλιστα και ταυτοτικά ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός τους τελευταίους μήνες έχει δείξει να υποτάσσεται πλήρως στις επιταγές των διαφωνούντων, καθώς στον ανασχηματισμό των γενικών γραμματέων αξιοποίησε περισσότερα γαλάζια στελέχη, ενώ επέλεξε τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως τον Έλληνα Επίτροπο στην Κομισιόν, ο οποίος πέρα από βαθιές ρίζες στο γαλάζιο κομματικό μηχανισμό έχει και σκληρά, δεξιό πρόσημο.

Υπενθυμίζεται και το ηχηρό χαστούκι που δέχτηκε πριν δύο μήνες ο πρωθυπουργός από επτά βουλευτές της ΝΔ, που έθεσαν βέτο στην πρόταση του Μαξίμου ώστε η Κατερίνα Φουντεδάκη να γίνει πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθώς ήταν από τα βασικά άτομα που κατάρτισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Τέλος, σημειώνεται ότι και στο μείζον ζήτημα της ΠτΔ η σαμαρική πτέρυγα «έκαψε» το χαρτί της επανεκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ζητώντας πρόσωπο από την «ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε χθεσινή του συνέντευξη στα Παραπολιτικά ο Μάκης Βορίδης είπε ότι «Υπάρχουν πρόσωπα στην παράταξή μας με συνθετικά χαρακτηριστικά». Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε πολιτικό αδιέξοδο και πιο αδύναμος από ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Επί τον τύπον των φίλων

Στον «μαγικό κόσμο» του Βορίδη όλα «βαίνουν καλώς»

Εισαγγελέας για ξέπλυμα στο όνομα της… φιλανθρωπίας: Ερευνάται ιδρυτής ΑΜΚΕ που έπαιρνε εκατ. από ιδιώτες για να στηρίζει καρκινοπαθείς

«Η ΝΔ έρχεται αντιμέτωπη με τον κόσμο της» – «Γαλάζιοι» βουλευτές μίλησαν στο Documento

Νέος Βουτζάς: Το χρονικό της τραγωδίας με τον 35χρονο αστυνομικό που αυτοκτόνησε – Η βιντεοκλήση στην σύζυγό του

Το παρασκήνιο και οι διαφωνίες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η επιτροπή καταστατικού

Κέρκυρα: Η στιγμή που ανήλικος τουρίστας χωρίς δίπλωμα παρασύρει και εγκαταλείπει διανομέα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter