Σε αποδρομή η κυβέρνηση: «Λευκή απεργία» από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων

Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπου η Νέα Δημοκρατία έχασε μέσα σε ένα χρόνο περίπου 1.000.000 ψήφους, η κυβέρνηση διέρχεται μεγάλη κρίση, καθώς οι αντιθέσεις που κρύβονταν κάτω από το 41%, πλέον έχουν βγει στην επιφάνεια με βροντερό τρόπο. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η «λευκή απεργία» που ακολουθούν αρκετοί γενικοί γραμματείς στα γαλάζια υπουργεία, οι οποίοι έχουν κατεβάσει τα μολύβια, περιμένοντας τις αλλαγές που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ το Μαξίμου είναι έτοιμο να ανακοινώσει τις αλλαγές που θα γίνουν στο επίπεδο των γενικών γραμματέων στα υπουργεία, εδώ και αρκετές εβδομάδες νυν γενικοί γραμματείς που φοβούνται ότι θα χάσουν τη θέση τους, δεν κάνουν ούτε τις τυπικές ενέργειες για να λειτουργούν τα υπουργεία. Μάλιστα, το Μαξίμου έχει ενημερωθεί για την «λευκή απεργία» και θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες τις αλλαγές που θα γίνουν, ώστε όπως λένε «να πάρει μπρος η γαλάζια μηχανή».

Σημειώνεται ότι στον «ανασχηματισμό» των γενικών γραμματέων θα υπάρξουν αρκετά γαλάζια στελέχη, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να αντικρούσει την κριτική που ακούγεται πολύ έντονα, ότι στις «θέσεις-κλειδιά» μπαίνουν άτομα από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να μην αξιοποιούνται.

Διαβάστε επίσης

«Πυρά» Καρυστιανού για Μητσοτάκη, Κλάπα, Αδειλίνη: Ζείτε μέσα στη σήψη – Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες

Στο τραπέζι των προτάσεων για την προεδρία της Δημοκρατίας η Γιάννα Αγγελοπούλου

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας – Νεκρός μεταλλεργάτης

Ο Αυγενάκης και το ράλι των απευθείας αναθέσεων – Οι «χρυσές» δουλειές που έδινε ως υφυπουργός Αθλητισμού

Κάσος: Μετά την… παρατήρηση από μακριά, η Αθήνα ρίχνει το βάρος στη διπλωματία

50 χρόνια μετά τη χούντα: Ανάμεσα σε Λουδοβίκους και βαρόνους

Ακρίτα για Σακελλαροπούλου: «Τι φοβάται άραγε; Την οργή των οικογενειών;»

Πολίτης βρίζει Μητσοτάκη on air με το «καλημέρα» και ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ τους… μαλώνει: «Για όνομα του Θεού παιδιά…» (Video)