Σε ανοιχτή γραμμή με τη ΝΔ ο Φουρθιώτης

Η υπόθεση Φουρθιώτη ξεφεύγει κατά πολύ από τη σφαίρα του αστυνομικού-δικαστικού ρεπορτάζ. Οχι, δεν πρόκειται απλώς και μόνο για μια «γραφική τηλεπερσόνα» με παραβατική συμπεριφορά.

Οσοι ανακυκλώνουν αυτόν τον βολικό ισχυρισμό προτάσσουν υποκριτικά την απαξίωση για να αποκρύψουν την πολιτική ουσία. Με την ίδια ευχέρεια που ο Μένιος Φουρθιώτης σήκωνε το τηλέφωνο για να συνδιαλλαγεί με τον υπόκοσμο, ακκιζόταν με υπουργούς, έδινε νουθεσίες αλλά και εντολές ή τους τραμπούκιζε γιατί πάτησαν φρένο στις λοβιτούρες του.

Ανέλαβε κυβερνητικός κεκράκτης και κατά παραγγελία αγιογράφος της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, η οποία τον φύλασσε αντί να τον ελέγχει. Απολάμβανε τη διαφήμιση της ΕΡΤ τη στιγμή που μεγάλες εφημερίδες αποκλείονται, ενώ η δημόσια τηλεόραση αποφεύγει να τον κατονομάσει ακόμη και μετά τη σύλληψή του.

Ο πρωθυπουργός, που δεν βρήκε μία λέξη να πει αναφορικά με τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, κι ενώ είχε προηγηθεί η δολοφονία Καραϊβάζ, διστάζει να ψελλίσει το όνομα του κατηγορούμενου πλέον Φουρθιώτη για δύο κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων, ακολουθώντας το μοτίβο των περιπτώσεων Νίκου Γεωργιάδη και Δημήτρη Λιγνάδη. Κι αν για τους δύο τελευταίους οι αιτίες είναι προφανείς, για τον Μ. Φουρθιώτη ποια είναι;

Οσα έπραττε λοιπόν ο Μ. Φουρθιώτης δεν περιορίζονται στα ανακριτικά γραφεία της ΓΑΔΑ και της Ευελπίδων αλλά μπαίνουν σε πολιτικό καμβά ο οποίος αποτυπώνει τη μονοσήμαντη αντιστοιχία με το κυβερνών κόμμα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτό και –κατά τις πληροφορίες– η σύλληψη και οι διώξεις Φουρθιώτη πυροδότησαν αλληλοσπαραγμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πέρα από τα καταγεγραμμένα περιστατικά, η έρευνα των αρχών θα φέρει στην επιφάνεια συνομιλίες και στοιχεία που θα επισφραγίσουν τους δεσμούς του κατηγορούμενου παρουσιαστή με τη ΝΔ. Δεν πρόκειται για πρόβλεψη. Στην ατζέντα και στα τηλέφωνα Φουρθιώτη εντοπίζονται ονόματα εκδοτών, μεγαλοδημοσιογράφων, κυβερνητικών στελεχών και διοικητών ΔΕΚΟ.

Ηδη έχει αρχίσει η αναπαραγωγή του αφηγήματος θυματοποίησης των συνομιλητών του, οι οποίοι περιγράφουν εαυτούς μπλεγμένους στα δίχτυα του εκβιαστή Φουρθιώτη. Αλήθεια, γιατί κάποιος να συνομιλεί με τον εκβιαστή του, αντί να τον καταγγέλλει στον εισαγγελέα;

Η λίστα Πέτσα

Ολα ξεκίνησαν από τη λίστα Πέτσα. Ενώ το Documento είχε αποκλειστεί από την ενημερωτική καμπάνια κατά της πανδημίας, το ανύπαρκτο σάιτ του παρουσιαστή, εκδότη και μάνατζερ βρισκόταν στα κατάστιχα της λίστας που σκανδάλισε την κοινή γνώμη. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να πετάξει από τη λίστα το σάιτ του Μ. Φουρθιώτη.

Συγχρόνως, από την εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη παρελαύνουν βουλευτές, κατά κύριο λόγο της πλειοψηφίας, απολαμβάνοντας ευχάριστα τηλεοπτικά απογεύματα πολιτικής προβολής. Μετά την αποκάλυψη του Documento και τις δηλώσεις του «ξηλωμένου» Γιάννη Βρούτση, η κατάσταση άλλαξε άρδην.

Πρώτο «θύμα» του Μ. Φουρθιώτη ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος αδιαμαρτύρητα δεχόταν την απειλή ότι δεν θα εκλεγεί ξανά. Να μην παραλείψουμε ότι εξέχουσα θέση στα πάνελ του Φουρθιώτη είχε ο έτερος «γαλάζιος» βουλευτής και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος –κατά τον διωκόμενο– ζήτησε 3.000 ευρώ για να τον εκπροσωπήσει νομικά.

Η αποκάλυψη της κομπίνας του Μ. Φουρθιώτη με το πρόγραμμα ΣυνΕργασία δεν έχει μόνο την ποινική διάσταση της ρεμούλας. Οσα δήλωσε ο τέως υπουργός Εργασίας στο Documento αναφορικά με το ντου του κατηγορούμενου παρουσιαστή μαζί με μπράβους στο γραφείο του προφανώς είχαν ειπωθεί κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου.

Ωστόσο, η ιστορία απέδειξε ότι ο Γ. Βρούτσης καρατομήθηκε, ενώ στον πρώην μάνατζερ Τζούλιας και πλειστάκις καταγγελλόμενο για τηλε-απάτες Φουρθιώτη ενισχύθηκε η αστυνομική του φύλαξη. Μετά τα δημοσιεύματα η πρώην στενή συνεργάτιδα του Μ. Φουρθιώτη Νανά Παλαιτσάκη απέστειλε επιστολή στην κυβέρνηση και στον πρόεδρο της Βουλής, σύμφωνα με την οποία τα επαινετικά ρεπορτάζ για την αστυνομία και τον αρχηγό της προβλήθηκαν και δημοσιεύτηκαν έπειτα από συνεννόηση με τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Ταυτόχρονα, μια καταφανώς στημένη εμπρηστική επίθεση σε ΙΧ συνεργάτη του αποτέλεσε την πρόφαση με την οποία η ΕΛΑΣ παρείχε φύλαξη στον Μ. Φουρθιώτη. Σύμφωνα με τις κωμικοτραγικές δικαιολογίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η τεταμένη κατάσταση που επικρατούσε με τις κινητοποιήσεις υπέρ του τότε απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα αποτέλεσε την αιτία που ο παρουσιαστής βρέθηκε με 14 αστυνομικούς σε εβδομαδιαία βάση.

Μετά την απόσυρση της φρουράς του ο Μ. Φουρθιώτης προσλαμβάνει δύο ποινικούς πρώην σωματοφύλακές του για να πυροβολήσουν το φυλάκιο έξω από το σπίτι του. Ετσι ο Μ. Φουρθιώτης έγινε ο πρώτος άνθρωπος που απειλήθηκε με τρόπο που θα του επανέφερε τη φρουρά που μόλις είχε απολέσει.

Παράλληλα, ο Κ. Βαξεβάνης προχωρά στις πολύκροτες καταγγελίες, μιλώντας για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του. Οι πληροφορίες του εκδότη του Documento επιβεβαιώνονται πλήρως τόσο από τα γεγονότα όσο και από τα ευρήματα των αρχών, με το ποσό των 40.000 ευρώ που πλήρωσε ο Φουρθιώτης στους ποινικούς να μην αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες σε σχέση με τα κίνητρα και τις στοχεύσεις του κατηγορούμενου παρουσιαστή.

Κι ενώ η χώρα κλυδωνίζεται από τα πεπραγμένα Φουρθιώτη και την εναλλαγή ρόλων μεταξύ υποκόσμου και εκτελεστικής εξουσίας, η ΝΔ σιωπά εκκωφαντικά για τις ανατριχιαστικές καταγγελίες Βαξεβάνη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγοράζει τσουρέκια από τον Τερκενλή.

Παρέλαση υπουργών

Ας συνθέσουμε το ψηφιδωτό της υπόθεσης Φουρθιώτη. Τον Ιανουάριο του 2021, ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας θέριζε τη χώρα, στην εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη παρουσιάστηκε βίντεο σύμφωνα με το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης «πέτυχε εκεί που άλλοι απέτυχαν» καθώς «δεν επέτρεψε στον κορονοϊό να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το βίντεο εξάλλου, η κυβέρνηση στο πρώτο 18άμηνο της θητείας της έκανε όλα όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες. Μεταξύ άλλων, η εκπομπή του Φουρθιώτη έχει πλέξει το εγκώμιο του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ ο ίδιος ο παρουσιαστής έχει σχολιάσει ότι το έργο της κυβέρνησης δεν αναδεικνύεται επαρκώς από τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που προκειμένου να αναδείξει το έργο της κυβέρνησης έχει φιλοξενήσει στην εκπομπή του περισσότερους από έναν βουλευτές ή στελέχη της κυβερνώσας παράταξης ταυτόχρονα. Είναι αλήθεια ότι από τα στελέχη και τους υπουργούς της ΝΔ ελάχιστοι έχουν μείνει παραπονεμένοι.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο προβεβλημένος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός πως παρά τις αποκαλύψεις για τον Μ. Φουρθιώτη από το Documento εδώ και περίπου έναν μήνα, μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο έδωσε το παρών στην εκπομπή του και ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη, ο Μάκης Βορίδης είναι γεννημένος υπουργός, ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ο άνθρωπος πίσω από κάθε επιτυχία της χώρας, ο Κωστής Χατζηδάκης είναι ο υπέρμαχος της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, ο Ακης Σκέρτσος είναι αποτελεσματικός, συνεπής και ηθικός, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει ήδη κατακτήσει την κορυφή της πολιτικής, ο Ν. Παπαθανάσης είναι ο επιτυχημένος και αποτελεσματικός αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και ο Βασίλης Κικίλιας είναι εκείνος που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας με τεράστια επιτυχία και οι Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Λευτ. Οικονόμου αποτελούν το δίδυμο της ασφάλειας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, «επιτυχημένος και αποτελεσματικός αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης»

Από τη μεγάλη λίστα των επιτυχημένων δεν θα μπορούσε βεβαίως να λείπει ο κατά Φουρθιώτη «γεννημένος ηγέτης» Κυρ. Μητσοτάκης και συνολικά η κυβέρνηση η οποία εν μέσω πανδημίας συμπλήρωνε κατά τον παρουσιαστή «18 μήνες επιτυχίας».

«Ηρθε με μπράβους»

Το γεγονός ότι ο Μ. Φουρθιώτης αισθανόταν ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο εξαιτίας των στενών σχέσεων που είχε χτίσει με την εξουσία αποκαλύφθηκε και από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Documento ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Βρούτσης.

Στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός, που δεν κατονόμασε αλλά «φωτογράφισε» τον Μ. Φουρθιώτη, αναφέρθηκε σε τροπολογία που κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο προκειμένου να… κλείσει το παράθυρο που υπήρχε στο πρόγραμμα ΣυνΕργασία, το οποίο φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ο Φουρθιώτης. Ο Γ. Βρούτσης, που σχολίασε στο Documento ότι η όλη υπόθεση του προκάλεσε «τεράστιο κόστος», λίγες ημέρες μετά αποπέμφθηκε από το κυβερνητικό σχήμα.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι ο Γ. Βρούτσης κατήγγειλε πως ο Φουρθιώτης έφτασε στο υπουργικό του γραφείο όπου απαιτούσε να πληρωθεί τα χρήματα που έχασε: «Είμαι έξω φρενών με αυτόν. Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Φώναζε. Με θράσος.

Απειλούσε, κλοτσούσε πόρτες. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή». Λίγο καιρό μετά ο Γ. Βρούτσης βρέθηκε εκτός του κυβερνητικού σχήματος.

Ενδεικτικό της προνομιακής μεταχείρισης του Φουρθιώτη είναι το γεγονός ότι ουδείς ασχολήθηκε με τις καταγγελίες για την κομπίνα σε βάρος του ΕΦΚΑ, παρά μόνο μετά τα δημοσιεύματα του Documento. Είχε προηγηθεί η συνέντευξη Βρούτση, στην οποία ο πρώην υπουργός Εργασίας αποκάλυψε την έφοδο του παρουσιαστή στο γραφείο του χωρίς να τον κατονομάζει

Ενδεικτικές της κωλυσιεργίας αναφορικά με τη διερεύνηση της απάτης μέσω του προγράμματος ΣυνΕργασία είναι αποκαλύψεις του Documento βάσει των οποίων εργαζόμενος του οποίου τα στοιχεία είχε υποκλέψει ο Φουρθιώτης, προκειμένου μέσω αυτού να εισπράττει υπέρογκα ποσά από το πρόγραμμα ΣυνΕργασία, κατήγγειλε τον παρουσιαστή στον ΕΦΚΑ τον περασμένο Ιανουάριο. Από τότε μέχρι το δημοσίευμα του Απριλίου, όταν το Documento προχώρησε στις αποκαλύψεις, δεν είχε κινηθεί καμία διαδικασία.

Η καθυστέρηση, σύμφωνα με όσα επικαλέστηκαν πηγές του ΕΦΚΑ, οφειλόταν στο γεγονός ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι στα γραφεία του Φουρθιώτη!

Η ΕΛΑΣ υποδείκνυε ρεπορτάζ

Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και η αγαστή… συνεργασία που η εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη διατηρούσε με τα υψηλότερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η μέχρι πρότινος εκδότρια της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά» Νανά Παλαιτσάκη στον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρο Χρονόπουλο, η εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη χρησιμοποιούνταν ως μέσο διαφήμισης και προβολής των επιτελών της ΕΛΑΣ, του υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Λευτ. Οικονόμου.

Το ακόμη χειρότερο για την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ότι όλα αυτά γίνονταν κατόπιν υποδείξεων των ίδιων, αφού όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην επιστολή: «Επιπλέον για την εκπομπή ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE μας υποδεικνύατε να παρουσιάζουμε όλα αυτά που μας ζητούσατε κατόπιν εντολής της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας όπως δηλώνατε προκειμένου να παρουσιάζουμε αφιερώματα στην ΕΛΑΣ, στους υπουργούς, στους ένστολους με διάρκεια βίντεο άνω των 10 λεπτών το κάθε ένα. Ολα αυτά αποδεικνύονται μέσω των εκπομπών που έχουν ήδη προβληθεί και δημοσιοποιηθεί μέσω της εφημερίδας».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Documento, πολυσέλιδο ένθετο που είχε φιλοξενηθεί στην εφημερίδα και εξήρε το έργο της ελληνικής αστυνομίας ήταν πληρωμένο από την ΕΛΑΣ.
Ενδεικτική της προνομιακής μεταχείρισης που λάμβανε από την ΕΛΑΣ ο Μ. Φουρθιώτης είναι και η πολυπληθής φρουρά αστυνομικών που του δόθηκε. Είχε προηγηθεί το περιστατικό εμπρησμού έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon στο αυτοκίνητο του Γιώργου Σφακιανάκη, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Μ. Φουρθιώτη, το οποίο κατήγγειλε ο παρουσιαστής.

Η ΕΛΑΣ δέχτηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό τους ισχυρισμούς Φουρθιώτη ότι ο στόχος της συγκεκριμένης επίθεσης ήταν ο ίδιος –ισχυρίστηκε μάλιστα ότι είναι στόχος της… οργάνωσης 17 Νοέμβρη– παρέχοντάς του μια αδιανόητη αστυνομική φύλαξη. Το τι πραγματικά συνέβη με αυτό το περιστατικό παραμένει άγνωστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, προκειμένου ο Φουρθιώτης να επιτύχει την απόκτηση αυτής της τεράστιας αστυνομικής φύλαξης χρησιμοποίησε τον καθηγητή πανεπιστημίου Πάνο Λαζαράτο, ο οποίος είναι εκ των νομικών του παραστατών και ο οποίος έχει προσωπική γνωριμία με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Στα ίδια δημοσιεύματα αναγραφόταν ότι η σχέση που ο Γ. Γεραπετρίτης διατηρεί με τον Π. Λαζαράτο τον οδήγησε να μεριμνήσει ώστε να διατεθεί προσωπικό της αστυνομίας για τη φρούρηση του Φουρθιώτη.

Μιλώντας στη Βουλή για την αστυνομική φρουρά του Μ. Φουρθιώτη ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ισχυριζόμενος όμως ότι η φρουρά δεν αποτελείτο από 14 άτομα μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας.

Τον ισχυρισμό αυτό διέψευσε πρακτικά ο ίδιος ο Φουρθιώτης, ο οποίος σε αίτηση ακύρωσης την οποία κατέθεσε στο ΣτΕ και η οποία τελικώς απορρίφθηκε, παραδεχόταν ότι υπήρχαν τρεις αστυνομικοί επί 24ώρου βάσης με συνοδευτική μοτοσικλέτα, αυστηρή αστυνομική επιτήρηση σε όλους τους χώρους εργασίας του, ενώ από τις 18 Μαρτίου αυξήθηκαν οι άντρες από τρεις σε τέσσερις και προστέθηκε και ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχτηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ωρη βάση.

Κανένας έλεγχος

Αξιοσημείωτη των παλινωδιών και της έλλειψης έρευνας από τους θεσμούς αναφορικά με σχεδόν οποιαδήποτε υπόθεση αφορούσε τον Μ. Φουρθιώτη είναι καταγγελία που ο ίδιος πραγματοποίησε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στις 12 Απριλίου 2018. Αφορούσε τον μέχρι τότε μέντορα και προστάτη του, επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη.

Στην καταγγελία περιγράφεται ένα πλέγμα εξωχώριων (offshore) εταιρειών μέσω των οποίων ο Βρυώνης φερόταν να ελέγχει ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες. Μια σειρά από πρόσωπα περιγράφονται ως αχυράνθρωποι, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ φέρονται σύμφωνα με τον Φουρθιώτη να αλλάζουν χέρια.

Αυτή ήταν και η αιτία που ο Φουρθιώτης ζητούσε στην καταγγελία του να γίνει έλεγχος των πόρων αυτών των εταιρειών, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για μαύρο χρήμα. Το Documento απευθύνθηκε στο ΕΣΡ –όφειλε να ενημερώσει την εισαγγελία– προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά δεν έλαβε ποτέ σχετική απάντηση. Οπως όλα δείχνουν, η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στην εισαγγελία.

Νομική υπεροπλία

Είναι ενδιαφέρον και ενδεικτικό των σχέσεων Φουρθιώτη με τη ΝΔ ότι, σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο παρουσιαστής είχε δηλώσει στην εκπομπή του, ο κυβερνητικός βουλευτής και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης είχε ζητήσει 3.000 ευρώ για να εκπροσωπήσει νομικά τον ίδιο και τον αρχισυντάκτη του Γ. Σφακιανάκη μετά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του τελευταίου έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon. Σύμφωνα με τον Φουρθιώτη, ο Κ. Καραγκούνης ενώ γνώριζε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, «τώρα παριστάνει πως δεν γνωρίζει».

Μάλιστα ο δημοσιογράφος Γ. Σφακιανάκης παρενέβη στην εκπομπή και δήλωσε ότι ο Κ. Καραγκούνης μες στο γραφείο του ζήτησε 3.000 ευρώ για να αναλάβει την υπόθεση. Δεν έγινε πάντως σαφές εάν ο βουλευτής εισέπραξε τα λεφτά.

Ο Κ. Καραγκούνης μαζί με τον Θέμη Σοφό –ο Φουρθιώτης διαθέτει πολυπληθή ομάδα μεγαλοδικηγόρων– έχουν παρουσιαστεί σε δικάσιμο για να εκπροσωπήσουν τον παρουσιαστή μεταξύ άλλων σε δίκη στην οποία αντίδικος είναι η Τζούλια Αλεξανδράτου η οποία τον κατηγορεί ότι αυτός είναι που πήρε από το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού της στον Διόνυσο 250.000 ευρώ και στη συνέχεια σκηνοθέτησε ληστεία.

Μολονότι πρόκειται για συνήθη αντιπαράθεση, από τον Αύγουστο του 2010 έως και σήμερα η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ούτε σε πρώτο βαθμό, αφού έχουν δοθεί 14 αναβολές, γεγονός που φαίνεται να αποδεικνύει την ευνοϊκή μεταχείριση που ο Φουρθιώτης λάμβανε μέχρι σήμερα από όλες τις μορφές της εξουσίας, συμπεριλαμβανομένης και της δικαστικής, η οποία απ’ όταν ο Φουρθιώτης ήταν μόλις 19 ετών μέχρι και σήμερα που είναι στα 35 έχει κληθεί να τον διερευνήσει για περίπου… 35 δικογραφίες που έχουν κατά καιρούς σχηματιστεί σε βάρος του!

Ο κατήγορος μετατράπηκε σε… υμνητής

Εκτός από αγιογραφίες όμως, ο Μ. Φουρθιώτης στην εκπομπή του εξαπέλυε και επιθέσεις. Λίγες ημέρες έπειτα από ρεπορτάζ που αναφερόταν στην απάτη που έστησε –ξαφνικά εμφάνισε μεικτές μηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ για τον ίδιο, καθώς και για πρώην ή νυν συνεργάτες του, ώστε μέσω του προγράμματος ΣυνΕργασία να λαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κράτος, που κάλυπτε το 60% των μισθών– αποκαλούσε τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη «ντροπή» του υπουργείου.

Είχε μάλιστα στείλει κάμερα έξω από το σπίτι της, κάνοντας λόγο για «χολιγουντιανών διαστάσεων βίλα». Ως αιτία της επίθεσης είχε επικαλεστεί τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο με τα vouchers «Σκόιλ Ελικικού», αν και είχε παρέλθει ιδιαιτέρως σημαντικό διάστημα από όταν αυτό είχε αποκαλυφθεί.

Παραδόξως όμως, λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Φεβρουαρίου 2021, η γγ του υπουργείου Εργασίας ήταν καλεσμένη στην τηλεοπτική εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη, μολονότι ο οικοδεσπότης της ήταν ελεγχόμενος για καραμπινάτη απάτη από την ίδια, δηλαδή από το υπουργείο Εργασίας. Αυτήν τη φορά δεν υπήρχαν βαρείς χαρακτηρισμοί, αφού η Αννα Στρατινάκη αποκαλούνταν «κούκλα», καθώς και «αποτελεσματική και ικανότατη».

Στο ερώτημα του Documento γιατί εμφανίστηκε στην εκπομπή του ελεγχομένου από την ίδια και παρά τα όσα είχαν προηγηθεί η Αννα Στρατινάκη απάντησε ότι «την τελευταία φορά που βγήκα στην εκπομπή τρέχαμε μια εβδομάδα και κάναμε ενημερώσεις στον κόσμο για τις αναστολές εργασίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήταν κι αυτό. Εγώ άλλωστε πέρασα τα βασανιστήρια του Ταντάλου με αυτή την ιστορία.

Περάσαμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Αλλά ας μείνουμε εδώ. Πάντως η εκπομπή από εκεί που σφυροκοπούσε ζήτησε ουσιαστικά συγγνώμη».