Σε ανακριτή φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr να έχει ανατεθεί η υπόθεση του επιχειρηματία Σταύρου Οξύζογλου και του χαμένου 1 εκατομμυρίου ευρώ την οποία έχει καταγγείλει από το 2018 τόσο στις αστυνομικές όσο και τις δικαστικές αρχές. Πρόκειται για την υπόθεση υπεξαίρεσης των οικονομιών μιας ζωής τόσο του ιδίου όσο και του πατέρα του, ιδρυτή της βιοτεχνίας παραγωγής και εμπορίας υφασμάτων με την επωνυμία «Jumbo Zakar» που από το 1975 μέχρι το 2010 λειτουργούσε στο Μενίδι.
Ο Σταύρος Οξύζογλου κατέθεσε το Δεκέμβριο του 2018 μήνυση κατά 13 ατόμων μέσω του δικηγόρου του Νίκου Ρουσόπουλου. Μεταξύ αυτών της νονάς του και της κόρης της οι οποίες διαμένουν στη Γλυφάδα όπως επίσης σε νυν και πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Στη μήνυση ο Σταύρος Οξύζογλου κατήγγειλε σημεία και τέρατα που μοιάζουν να ναι βγαλμένα από ταινία περιπέτειας.
Το 1 εκατ. ευρώ και οι κρύπτες
Όλα ξεκίνησαν το 2014. Ο Σταύρος Οξύζογλου μαζί με τον πατέρα του Αντώνη είχαν τοποθετήσει μέχρι τότε περί το 1,4 εκατ. ευρώ σε ένα κοτέτσι. Τότε ήταν που η νονά του τον έπεισε να της δώσει τα χρήματα για φύλαξη στο σπίτι της στη Γλυφάδα. Όπως και έγινε. Τα χρήματα τοποθετήθηκαν σε δύο ειδικές κρύπτες. Η μία στην κουζίνα όπου τοποθέτησαν το 1 εκατ. ευρώ και η δεύτερη σε γυάλινη προθήκη όπου τοποθετήθηκε το υπόλοιπο ποσό των 400.000 ευρώ. Μέχρι και το 2018 ο Σταύρος Οξύζογλου σήκωνε τμηματικά χρήματα από τις κρύπτες. Με το συνολικό αναληφθέν ποσό να αγγίζει τα 320.000 ευρώ. Κάποια στιγμή ζήτησε από την νονά του να πάρει όλα τα χρήματα, δηλαδή το ποσό του 1,080 εκατ. ευρώ. Τότε η ίδια τον ενημέρωσε πως στο σπίτι όπου διαμένει στη Γλυφάδα είχε πραγματοποιηθεί διάρρηξη κατά την οποία είχαν αφαιρεθεί τόσο τα χρήματα που υπήρχαν κρυμμένα όσο και χρυσαφικά. Ωστόσο όπως κατήγγειλε στη μήνυση του ο Σταύρος Οξύζογλου, καμία από τις τρεις πόρτες του σπιτιού δεν είχε παραβιαστεί. Ούτε η καγκελόπορτα εξόδου, ούτε η πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, αλλά ούτε και η κυρίως πόρτα η οποία είναι ασφαλείας. Επίσης ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού δεν έφερε καμία υλική ζημία παρά μόνο υπήρχαν πεταμένα ρούχα στο πάτωμα. Κάτι που γέννησε στον ίδιο υποψίες για το κατά πόσο πράγματι είχε πραγματοποιηθεί διάρρηξη στο χώρο εφόσον δεν είχαν βρεθεί ίχνη.
Τι κατήγγειλε για τους αστυνομικούς
Σε ότι αφορά τους καταγγελλόμενους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας Οξύζογλου αναφέρει στα μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει πως «δεν προέβησαν στις νόμιμες ενέργειες» κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκαναν. Συγκεκριμένα όπως επισήμανε «δεν έγινε άρση τηλεφωνικών συνομιλιών στα κινητά και σταθερά τηλέφωνα των μηνυομένων αλλά και των ίδιου» και γενικότερα «δεν προέβησαν σε όλες τις νόμιμες προανακριτικές πράξεις ως όφειλαν». Να σημειωθεί ότι σε βάρος των αστυνομικών ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει μέσω του δικηγόρου του μήνυση για «το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής, κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση»
Το Δεκέμβριο του 2018 ο Σταύρος Οξύζογλου κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του μήνυση σε βάρος της νονάς του, της κόρης της και δύο ακόμη προσώπων για το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης. Τον Ιούνιο του 2019 κατέθεσε αίτηση συμπληρωματικό υπόμνημα προκειμένου να ασκηθούν περαιτέρω διώξεις σε βάρος των τεσσάρων αυτών μηνυομένων «για την αξιόποινη πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνσης αυτής».
Η ανάθεση της έρευνας σε ανακριτή δίνει πλέον νέα τροπή στην υπόθεση Οξύζογλου και τα όποια «σκοτεινά» σημεία καταγγέλλει ο ίδιος.