Σε πρωτοφανές αδιέξοδο περιέρχεται το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι στο διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που το βαραίνει, καθώς οι μεθοδεύσεις με τις οποίες επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες του καταγγέλλονται από τη συντριπτική πλειονότητα του πολιτικού και νομικού κόσμου, οδηγώντας τη χώρα σε πολιτειακή κρίση.
Εάν κανείς άκουγε αποσπασματικά τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την κρίση που έχει ξεσπάσει με την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το νομοθέτημα της συγκάλυψης του σκανδάλου της ΕΥΠ που ψήφισε η κυβέρνηση λίγες εβδομάδες νωρίτερα, θα πίστευε πως το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε ρόλο παρατηρητή και ουδεμία ευθύνη έχει για την κρίση που έχει ξεσπάσει στην πολιτική ζωή του τόπου.
«Είναι πιθανόν πολλές φορές να υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες, παρανοήσεις, παρεξηγήσεις ή και ερωτηματικά σε ζητήματα που άπτονται αποφάσεων και αρμοδιοτήτων βασικών θεσμικών οργάνων της συντεταγμένης Πολιτείας. Θα ήταν καλό, αντί για θορύβους, να επιδιωχθεί ένας δίαυλος θεσμικής επικοινωνίας, που νομίζω ότι πολλές φορές θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σε ερωτηματικά και να λύσει προβλήματα» ήταν μία από τις σχετικές αναφορές που έκανε την Πέμπτη ο Γιάννης Οικονόμου, σε μία ακόμα ενημέρωση πολιτικών συντακτών που επιδόθηκε σε ρεσιτάλ υποκρισίας και διαστροφής της πραγματικότητας.
Στο δια ταύτα, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται πλέον πλήρως απομονωμένο, μαζί με τον Ισίδωρο Ντογιάκο, με τον εισαγγελέα να πασχίζει να καλύψει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις συγκάλυψης, και τούμπαλιν.
Η παρέμβαση των 16 συνταγματολόγων κατά της παρέμβασης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήρθε να πλαισιώσει τις έντονες αντιδράσεις του νομικού κόσμου, με τελευταία αυτή της απόφασης-καταπέλτη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που κατακεραύνωσε τον Ισ. Ντογιάκο. Παράλληλα, από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την πρώην πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου έως τους γαλάζιους βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστα Τζαβάρα, αλλά ακόμα και πρόσωπα υπεράνω «αντιπολιτευτικής» υποψίας σχηματίζουν πλέον ένα ξεκάθαρο μέτωπο απέναντι στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης και κατατρομοκράτησης της ΑΔΑΕ.
«Άνθρακες» αποδείχθηκε την Πέμπτη και το σχέδιο αλλοίωσης της σύνθεσης της Αρχής, αφού στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο Κώστας Τασούλας δεν τόλμησε να ανοίξει το θέμα, γνωρίζοντας πως είναι αδύνατον η κυβερνητική πλειοψηφία να βρει τα απαραίτητα 3/5 για τις νέες μεθοδεύσεις.
Η συνέχεια αναμένεται σκληρή και συγκρουσιακή, η αλλαγή ατζέντας στην οποία ποντάρει με την κηδεία του Γλύξμπουργκ είναι παντελώς αδύναμη, ενώ το φιάσκο με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το άδειασμα εκ Βρετανίας οδηγεί σε ακόμα ένα αδιέξοδο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομένει μόνος απέναντι στις ευθύνες του, με τις σπασμωδικές επόμενές του κινήσεις να θεωρούνται κάτι παραπάνω από βέβαιες.
Διαβάστε επίσης: