Σε αδιέξοδο ο Μητσοτάκης ενόψει ΔΕΘ – Από τον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό στην «πολυδύναμη κατάρρευση» του κοινωνικού κράτους

Σε αδιέξοδο ο Μητσοτάκης ενόψει ΔΕΘ – Από τον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό στην «πολυδύναμη κατάρρευση» του κοινωνικού κράτους

Τις τελευταίες μέρες το Μαξίμου προσπαθεί να συγκροτήσει αφήγημα για την ερχόμενη ΔΕΘ, καθώς μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η φθορά της κυβέρνησης είναι συνεχής. Συγκεκριμένα, στα ενδότερα του Μαξίμου έχει επανέλθει το αφήγημα περί του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού και η φράση «πιο κοντά στον πολίτη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί για άλλη μία φορά να διαχειριστεί επικοινωνιακά την μεγάλη πολιτική φθορά των τελευταίων μηνών, εξαντλώντας την στρατηγική του για άλλη μία φορά σε επικοινωνιακό επίπεδο. Η πραγματικότητα είναι όμως εντελώς διαφορετική σε σχέση με αυτά που λέει το Μαξίμου. Την στιγμή που ο πρωθυπουργός επικαλείται τον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό, η κυβέρνηση αυτή έχει στις πλάτες της, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, που είναι η υπόθεση των υποκλοπών, όπου παρακολουθούνταν οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, πολιτικοί αντίπαλοι, ακόμη και μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα, στο επίπεδο της ακρίβειας που ταλανίζει την κοινωνία, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα με αποτέλεσμα να επικρατεί απελπισία στους πολίτες, που δίνουν αγώνα επιβίωσης για να βγάλουν το μήνα.

Ταυτόχρονα, το δημόσιο σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση με την κυβέρνηση να έρχεται σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες των προηγούμενων ετών, όπου μιλούσε για ιδιωτικοποιήσεις. Την ίδια στιγμή και στο επίπεδο της ασφάλειας η κυβέρνηση αξιολογείται από τους πολίτες πολύ αρνητικά.

Με λίγα λόγια ο πολυδύναμος εκσυγχρονισμός στην πραγματικότητα είναι μία «πολυδύναμη κατάρρευση» του κοινωνικού κράτους και της φροντίδας των αδύναμων συμπολιτών μας.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι «ψόφιοι κοριοί» υπουργοί, στρατηγοί, δικαστικοί – Υποτελείς στον ωτακουστή τους

Το προεκλογικό πυροτέχνημα που κατέληξε σε φιάσκο: Ανεξιχνίαστη παραμένει η δολοφονία Καραϊβάζ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter