Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία στις Κυκλάδες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν περιοχές κατά τόπους.
Συγκεκριμένα στην Πάρο τις τελευταίες ώρες σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δρόμοι κυρίως στην περιοχή της Νάουσας αλλά και στις Κολυμπήθρες να έχουν πλημμυρίσει κατεβάζοντας μάλιστα φερτά υλικά και παρασύροντας παρκαρισμένα οχήματα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο άτομα έξω από τη Νάουσα απεγκλωβίστηκαν από τα οχήματά τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για αγνοούμενους.
Όπως τονίζει ο Δήμος Πάρου σε ανακοίνωσή του, οι ζημιές στο οδικό δίκτυο περιλαμβάνουν, κατολισθήσεις, πλημμύρες και καταρρεύσεις τμημάτων του δικτύου, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη τη μετακίνηση.
Επιπλέον, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα ενεργήσουν αφού μειωθεί η ένταση των βροχοπτώσεων. Παράλληλα σε περιπολίες είναι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και της Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι ελικόπτερο της Πυροσβεστικής επιχείρησε να μεταβεί στο νησί, αλλά λόγω της κακοκαιρίας αυτό δεν κατέστη εφικτό.
Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα μέσω του 112 που γνωστοποιούσε στους κατοίκους του νησιού την απαγόρευση μετακίνησης με οχήματα στο οδικό δίκτυο λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
📍 #Πάρος🆘 Απαγορεύεται η μετακίνηση με οχήματα στο οδικό δίκτυο της #Πάρου λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Εξαιρούνται οχήματα έκτακτης ανάγκης
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) March 31, 2025
Παράλληλα, ο Δήμος Πάρου σε ανακοίνωσή του, καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί καθώς και των μεγάλων ζημιών που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, να μην κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο.
«Καλούμε τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί μας, καθώς και των μεγάλων ζημιών που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, να μην κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο του νησιού μας. Εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι ο Δήμος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης. Τέλος, καλεί όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να τηρούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Σοβαρά προβλήματα και στη Σύρο
Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν και στη Σύρο εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας, η οποία συνοδεύτηκε από έντονη χαλαζόπτωση.
Η σφοδρότητα των φαινομένων είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να πλημμυρίσουν, δημιουργώντας δυσκολίες στις μετακινήσεις, σύμφωνα με το cyclades24.gr.
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, το νερό κάλυψε μεγάλες επιφάνειες, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.
Ήχησε το 112 και στη Μύκονο
Λίγο πριν τις 19:00 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 και στη Μύκονο, σημειώνοντας ότι τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νησιού.
«Απαγορεύεται η μετακίνηση με οχήματα στο οδικό δίκτυο της Μυκόνου, λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, μέχρι το πέρας των φαινομένων. Εξαιρούνται οχήματα έκτακτης ανάγκης. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.
Διαβάστε επίσης:
Το παρασκήνιο πίσω από την ακύρωση Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας και η «τιμωρία» Γεωργιάδη
Πάσχα 2025: Πότε κλείνουν τα σχολεία – Οι επόμενες αργίες
Πάσχα 2025: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων
Δείχνουν την έξοδο στον Μητσοτάκη – «Εν πλω» αλλαγή ηγεσίας ζητά ο Μάριος Σαλμάς