Santoro: Παράδεισος της γεύσης και της κομψότητας στη Σαντορίνη

Ο ακαταμάχητος συνδυασμός της εκλεκτής κουζίνας και της μοναδικής θέας της Καλντέρας είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες της μαγευτικής Σαντορίνης.

Το απόλυτο γαλάζιο που περιστοιχίζει το νησί προκαλεί τις αισθήσεις και η απόλαυση του επισκέπτη ολοκληρώνεται με μια εμπειρία καταλυτικής ομορφιάς, κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου ή με συντροφιά τον έναστρο ουρανό.

Οι γνώστες της εκλεκτής κουζίνας μπορούν να απολαύσουν τις εξαιρετικές fusion γεύσεις που υπογράφει ο Chef Σπύρος Αγιούς στο Santoro, το κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου Grace Santorini, με την μεσογειακή κουζίνα να έχει την πρωτοκαθεδρία και τη θέα να κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, δίπλα στη μεγαλύτερη πισίνα υπερχείλισης του νησιού.

Το 2017, το εστιατόριο Santoro βραβεύτηκε με τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο, το καταξιωμένο ελληνικό βραβείο γαστρονομίας, διάκριση που το τοποθετεί ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα, σύμφωνα με την επιτροπή των έμπειρων γευσιγνωστών.

Στο Santoro του Grace Santorini o επισκέπτης μπορεί να απολαύσει καθημερινά πρωινό με σαμπάνια και εκλεκτά πιάτα για δείπνο το βράδυ, συνδυάζοντας τον ρομαντισμού του τοπίου με την απόλαυση του ουρανίσκου.

Το Garce Santorini διαθέτει και βραβευμένα κρασιά στην εντυπωσιακή κάβα του, όπως το δημοφιλές Ασύρτικο Wild Ferment από την Γαία Οινοποιητική, που κέρδισε το χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό Decanter World Wine 2015 Awards και συνοδεύει ιδανικά το χταπόδι σχάρας με τηγανητή πολέντα και σάλτσα από λάιμ, τρούφα και μέλι του Chef Σπύρου Αγιούς.

Ακόμη ένα βραβευμένο κρασί στο διαγωνισμό Decanter είναι το Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο 2014, που συνδυάζεται θαυμάσια με το πιάτο Amberjack Carpaccio, με αχινό και σαλάτα με μαριναρισμένα λαχανικά που σερβίρεται με παγωμένη τσικουδιά.

Ο ιδανικός συνδυασμός της φυσικής ομορφιάς, της γαστρονομίας και της φιλοξενίας.