Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βουλιάζει στον ευρωπαϊκό χάρτη, οι ομάδες μας αποκλείονται από… χωριά και κωμοπόλεις της Ευρώπης και φέτος από τα μέσα Αυγούστου η Ελλάδα έμεινε με μία ομάδα –από τις τέσσερις με τις οποίες ξεκίνησε– στις διοργανώσεις της UEFA και όλοι μαζί αναρωτιούνται τι να φταίει και ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.

Ομως ούτε μεταφυσικά υπάρχουν στο ποδόσφαιρο ούτε ανεξήγητα. Για όλα υπάρχει αιτία και τις περισσότερες φορές είναι απλή. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ του ποδοσφαίρου μας ενδιαφέρονται μόνο να κάνουν επίδειξη δύναμης ο ένας στον άλλον για να αποθεώνονται από τους «ένδοξους λαούς» και όλα τα άλλα έπονται. Ενα ολόκληρο καλοκαίρι αντί να φτιάξουν τις ομάδες τους μήπως και προχωρήσουν λίγο εκτός συνόρων, αναλώθηκαν σε πόλεμο μέχρις εσχάτων για το ποιος θα είναι αρχιδιαιτητής στην ΚΕΔ! Ο Κλάτενμπεργκ,ο Μπένετ ή κάποιος άλλος; Λες και θα αλλάξει κάτι, λες και είναι θέμα προσώπων και όχι νοοτροπίας. Ο καθένας θέλει τον δικό του αρχιδιαιτητή για να μπορεί να κάνει κουμάντο. Φαγώθηκαν οι παράγοντες αν θα φύγει ή θα μείνει ο Κλάτενμπεργκ, αν θα έρθει ή όχι ο Μπένετ.

Τελικά έφυγε ο Κλάτενμπεργκ και προτού καλά καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα άρχισαν να ηχούν με το «καλημέρα» τα τύμπανα του πολέμου. Φωνές για κακές διαιτησίες με τις ομάδες να διαμαρτύρονται είτε επίσημα μέσω ανακοινώσεων των ΠΑΕ (Βόλος, Ιωνικός) είτε μέσω διαρροών στους «δικούς μας ρεπόρτερ» για αλλοιώσεις και για άλλα γραφικά και πολύ ελληνικά. Και είμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος. Καλή (επεισοδιακή) ποδοσφαιρική σεζόν και φέτος…