Σάμος: Η διάσωση μεταναστών από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (Video)

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας εκτέλεσε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, αποστολή διάσωσης δύο μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σάμου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος για την ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα στην περιοχή παραλίας Πλάκας της Σάμου.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ ξεκίνησαν έρευνες από ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ), ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς κι ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX, ένα ταχύπλοο σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ απογειώθηκε και το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο περισυνέλεξε ένα άτομο από τη θάλασσα και ένα ακόμη άτομο από βραχώδη περιοχή και τους μετέφερε στη Χίο όπου και τους παρέδωσε σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν άλλα 38 άτομα (26 από τα σκάφη του Λιμενικού και 12 από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου) και παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου/ΤΔΜ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο:

 

YouTube video player

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!

Ετικέτες