Σαμαράς – Καραμανλής: Η νέα κοινή εμφάνιση και το μήνυμα για «κυβέρνηση σε επιτήρηση»

Σαμαράς – Καραμανλής: Η νέα κοινή εμφάνιση και το μήνυμα για «κυβέρνηση σε επιτήρηση»

Η νέα  εμφάνιση των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, για την απονομή των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, τη στιγμή που οι γαλάζιες αντιθέσεις οξύνονται.

Συγκεκριμένα, η σημερινή κοινή τους εμφάνιση έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στο Μαξίμου, καθώς οι δύο πρώην πρωθυπουργοί στις 4 Οκτωβρίου γύρισαν την πλάτη στο Κυριάκο Μητσοτάκη, μη πηγαίνοντας στο street party στη Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι γαλάζιοι κύκλοι λένε ότι οι δύο πρώην πρόεδροι του κυβερνώντος κόμματος «θέλουν μία κυβέρνηση σε επιτήρηση». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι ομαδικές ερωτήσεις γαλάζιων βουλευτών (11 και 8), που αμφισβητούν ευθέως κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Με την πλάτη στον τοίχο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όντας στριμωγμένος πολιτικά προσπαθεί να χτίσει νέες εσωτερικές συμμαχίες, καθώς αντιλαμβάνεται ότι είναι πιο αδύναμος από ποτέ. Όμως μέχρι στιγμής όλα τα σχέδια του Μαξίμου, είτε για την γεφύρωση των αντιθέσεων στη γαλάζια ΚΟ μέσα από «τραπεζώματα», είτε για επιστροφή στην «ατζέντα της καθημερινότητας» πέφτουν στο κενό. Μάλιστα, το κλίμα θα γίνει πιο συγκρουσιακό όσο πλησιάζουμε προς τις αρχές του 2025, όπου θα αρχίσει και επίσημα η συζήτηση για το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας. Η σαμαρική πτέρυγα επιμένει στην επιλογή ενός  προσώπου από την «ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη», ενώ ο πρωθυπουργός  μιλάει για πρόσωπο που θα έχει «υπερκομματικά και θεσμικά χαρακτηριστικά».

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» είπε  ότι δεν είναι στις προθέσεις του να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ συμπλήρωσε ότι «απέχω από αυτήν τη συζήτηση, η οποία εκτός όλων των άλλων είναι και άκαιρη. Η χώρα έχει Πρόεδρο, όπως έχει κατ’ επανάληψιν δηλώσει και ο πρωθυπουργός». Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΠτΔ «πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής».

Διαβάστε επίσης

Ο Δένδιας κλείνει την πόρτα στον Μητσοτάκη: «Δεν είναι στις προθέσεις μου» να γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η χρυσή παράγκα της Μενδώνη στη ΔΕΘ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πύρρειος νίκη Ανδρουλάκη – Τα δύσκολα είναι μπροστά

Φόβοι για νέο Βατερλώ «αλά Ρηγίλλης» στο Μαξίμου – Σκέψεις για ακύρωση εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ

Ισραήλ: Διαψεύδονται οι πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο αρχηγός του IDF Ερζί Χαλέβι σε χτύπημα με drones

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε: «Οι Αριστεροί ξέρουν να παίρνουν λαιμό, κανονικό λαιμό» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter