Αίσθηση έχει προκαλέσει στην ιατρική – και όχι μόνο – κοινότητα, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento, για τον κ. Αρμόδιο Δρίκο, προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, κουμπάρο του Βασίλη Κικίλια και… μαϊμού καρδιολόγο.
Ο Αρμόδιος Δρίκος απολύθηκε από το Θριάσιο Νοσοκομείο, στο οποίο προσελήφθη για την έναρξη και ολοκλήρωση της άσκησής του στην ιατρική ειδικότητα της καρδιολογίας. Προκειμένου να προχωρήσει ένας γιατρός στην ειδικότητα του καρδιολόγου, θα πρέπει πρώτα να έχει κάνει δύο χρόνια άσκηση στην ειδικότητα του παθολόγου και στη συνέχεια να συνεχίσει για τέσσερα χρόνια ως ασκούμενος καρδιολόγος. Ο κ. Δρίκος που πραγματοποιούσε την ειδικότητα του ως παθολόγος, στο «Αττικό» νοσοκομείο, προσκόμισε στο Θριάσιο βεβαίωση του Αττικού νοσοκομείου, ότι επί δύο χρόνια έκανε την άσκησή του ως παθολόγος. Το Θριάσιο απέστειλε αίτημα στο Αττικό – όπως όφειλε – προκειμένου να ελέγξει τη γνησιότητα των πιστοποιητικών.
Στις 21 Απριλίου 2017, το Αττικό νοσοκομείο απαντά στο αίτημα του Θριάσιου νοσοκομείου, γνωστοποιώντας πως τα επίμαχα έγγραφα δεν είναι γνήσια, αφού το πιστοποιητικό που βεβαίωνε την ειδίκευση του κ. Δρίκου στην Παθολογία, με πρωτόκολλο 8655/Φ851/03.04.2017, σύμφωνα με το Αττικόν «δεν εκδόθηκε από την υπηρεσία μας».
Ο κ. Δρίκος κλήθηκε σε απολογία από το Θριάσιο, αλλά οι απαντήσεις του δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές από το νοσοκομείο, που κατήγγειλε τη σύμβασή εργασίας του, προχωρώντας στην αποστολή της φερόμενης πλαστογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Μάλιστα, παρόλο που ο κ. Δρίκος δεν είχε καν ξεκινήσει την ειδικότητά του ως καρδιολόγος – αφού αυτή ξεκινάει με τον διορισμό του στο Θριάσιο νοσοκομείο, τον Ιανουάριο του 2017 και απαιτεί τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί – ο ίδιος εμφανίζεται να λειτουργεί ιατρείο καρδιολόγου στην Ελευσίνα!
Ποιος είναι ο… πανταχού παρών Αρμόδιος Δρίκος;
Ο γιατρός Αρμόδιος Δρίκος είναι ένας πολυπράγμων και πολυάσχολος άνθρωπος, με έντονη δραστηριότητα, η οποία εκπορεύεται από την πολύχρονη θητεία του ως πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και από τις – όπως αναφέρουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν – πολύ καλές δημόσιες σχέσεις που αναπτύσσει και συντηρεί. Από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, προκύπτει ότι έχει συναντήσεις και εγκάρδιες επαφές με πολιτικούς, ευρωβουλευτές και υπουργούς, που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως με την ιδιότητα του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Έτσι, έχει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον τότε υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών – στον συνδυασμό του οποίου κατέβηκε ως υποψήφιος για τις εκλογές του Συλλόγου – Γιώργο Πατούλη, ενώ συμμετείχε πριν λίγες ημέρες σε ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με θέμα: «Διάλογος με ελεύθερους επαγγελματίες».
Το πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, Αρμόδιος Δρίκος, εμφανίζεται στο βιογραφικό του ως παιδί – θαύμα, γεγονός που επιβεβαιώνει τον τίτλο του αρίστου, τον οποίο οικειοποιείται, αφού τελειώνει την Ιατρική το 2009 και ξεκινά ταυτόχρονα μεταπτυχιακό, διδακτορικό και φοίτηση στο Πολυτεχνείο, ενώ δηλώνει και ελεγκτής ιατρός του ΟΑΕΕ, από το 2010. Οι δραστηριότητες του όμως διευρύνονται, αφού από το 2009, χρονιά που πήρε το πτυχίο, κρίνεται ικανός να διδάξει ως καθηγητής στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, στην Ελευσίνα και τα Μέγαρα, σε πλήθος ιατρικών μαθημάτων. Συμμετέχει σε πλήθος συνεδρίων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, κυρίως ως πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των νέων, καλώντας τους παράλληλα «να μείνουν στην Ελλάδα και να παλέψουν», ενώ λαμβάνει και σειρά διακρίσεων και επαίνων.
Με το ερώτημα και της διαγραφής από τον Ιατρικό Σύλλογο παραπέμπεται ο Αρμόδιος Δρίκος
Το ενδεχόμενο ανοιχτό αναφορικά με τη διαγραφή του Αρμόδιου Δρίκου, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, άφησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του στο Documento, τονίζοντας πως λαμβάνοντας υπόψη το δημοσίευμα της εφημερίδας, έχει δρομολογήσει τη συζήτηση του θέματος στο τακτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιήσει ο ΙΣΑ, αυτή την Πέμπτη. «Θα στείλουμε μετά το δημοσίευμα του Documento, -όπως κάνουμε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις-, επιστολή στον γιατρό, αναμένοντας την απάντησή του», επεσήμανε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας πως «βάσει της επιστολής και της απάντησής του, το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες που θα ακολουθήσουν».
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ προσέθεσε πως σε περιπτώσεις καταγγελιών, ειδικά όπου υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις παρανομίας, το διοικητικό συμβούλιο δημιουργεί πειθαρχικό φάκελο, τον οποίο στέλνει στο πειθαρχικό συμβούλιο, που αποτελεί ένα ανεξάρτητο όργανο. Χωρίς να θέλει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της απόφασης του συνεδρίου, ο κ. Πατούλης διευκρίνισε πως για περιπτώσεις που «κάποιος έχει πλαστογραφήσει ή έχει προβεί σε άλλη παρανομία, σαφέστατα υπάρχει το ενδεχόμενο διαγραφής του από τον Σύλλογο. Οι ποινές μπορεί να ξεκινούν από επίπληξη και να φτάσουν μέχρι τριετή διαγραφή, αφού οριστική διαγραφή δεν προβλέπεται βάσει νόμου, ενώ ο εκάστοτε κατηγορούμενος μπορεί στη συνέχεια να ασκήσει έφεση». Παράλληλα, αναφερόμενος στο ότι ο κ. Δρίκος ήταν ένας από τους υποψηφίους που συμμετείχαν στο συνδυασμό του κ. Πατούλη στις εκλογές του ΙΣΑ, το 2014, δήλωσε πως «ήταν ένας μεταξύ των παραπάνω από 100 υποψηφίων», προσθέτοντας πως ο κ. Δρίκος δεν έχει περαιτέρω σχέση με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Δεν είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
Στην ενημέρωση ότι δεν είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), ο Αρμόδιος Δρίκος, προχώρησε στο Documento η διευθύντρια της Εταιρείας, κ. Γεωργία Γιαννουλίδου. “Απ’ ότι ενημερώθηκα από την κατάσταση των μελών μας, δεν είναι μέλος ο Αρμόδιος Δρίκος κι ούτε είναι από τα άτομα που εμπλέκονται σε συνέδρια ή άλλες δραστηριότητες της Εταιρείας. Δεν είναι γνώριμος ως οντότητα για να σας πω κάτι παραπάνω”. Παράλληλα, διευκρίνισε πως ο οποιοσδήποτε καρδιολόγος -ειδικευόμενος ή μη- δεν γίνεται αυτομάτως μέλος της Εταιρείας, παρά μόνο αν “υποβάλλει αίτημα, το οποίο θα συνυπογράψουν δύο υπάρχοντα μέλη της ΕΚΕ. Στη συνέχεια, γίνεται έρευνα από την Εταιρεία για το εκάστοτε υποψήφιο μέλος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή”. Επομένως, αφού ο κ. Δρίκος, σύμφωνα με την κ. Γιαννουλίδου δεν είναι ένα από τα περίπου 4 χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη της εταιρείας, η ΕΚΕ δεν αναμένεται να προβεί σε κάποια περαιτέρω ενέργεια, αφού “αν δεν είναι μέλος μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο”.