Σάλος για τα ζώα που θάφτηκαν ζωντανά όπως αποκάλυψε το documentonews.gr: Στη Δικαιοσύνη φιλοζωικές οργανώσεις

Σάλος για τα ζώα που θάφτηκαν ζωντανά όπως αποκάλυψε το documentonews.gr: Στη Δικαιοσύνη φιλοζωικές οργανώσεις

Ενώπιον της Δικαιοσύνης προσφεύγουν φιλοζωικές οργανώσεις μετά την αποκάλυψη του documentonews.gr για τα αιγοπρόβατα που θάφτηκαν ζωντανά στα Τρίκαλα.

Η ακτιβιστική ομάδα Animal Rights Greece καταγγέλλει την παράνομη θανάτωση ζωντανών προβάτων στα Τρίκαλα, τα οποία θάφτηκαν ζωντανά λόγω έλλειψης ειδικού εξοπλισμού. Η δυσοσμία και η χρήση μαρμαρόσκονης πάνω από τα ζώα, που είχε προγραμματιστεί να καλυφθούν με τσιμέντο, προκαλούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

«Στα Τρίκαλα, έθαψαν ζωντανά πρόβατα που νοσούσαν από πανώλη. Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες αυτό έγινε διότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιφόρτισαν τους κτηνοτρόφους με το να «ακινητοποιούν και αναισθητοποιούν» οι ίδιοι τα αιγοπρόβατα και καθώς δεν είχαν το ειδικό «πιστόλι» για να σκοτώσουν τα πρόβατα αποφάσισαν να τα θάψουν ζωντανά, χωρίς να έχει προηγηθεί η θανάτωσή τους, όπως έγινε σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Στην περιοχή αναδύεται έντονη δυσοσμία από τα σαρκικά υγρά των αιγοπροβάτων κάτι που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία. Η σκόνη που έριξαν πάνω από τα ζώα είναι μαρμαρόσκονη, ενώ οι αρμόδιοι ήθελαν να ρίξουν τσιμέντο. Ήδη έχουν θανατωθεί περισσότερα από 3.000 ζώα» αναφέρεται στην ανάρτησή τους στο Instagram.

Διαβάστε σχετικά: Συναγερμός στα Τρίκαλα για την πανώλη: Έθαψαν ζωντανά αιγοπρόβατα – Κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία (Photos)

Η καταγγελία της δικηγόρου

Σύμφωνα με τη γνωστή δικηγόρο,  τα αιγοπρόβατα «θάφτηκαν στην ουσία ζωντανά», δίχως να τηρηθούν τα όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα στην περιοχή να αναδύεται στη συνέχεια έντονη δυσοσμία από τα σαρκικά υγρά των αιγοπροβάτων κάτι που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σκόνη που έριξαν πάνω από τα ζώα είναι μαρμαρόσκονη, ενώ οι αρμόδιοι ήθελαν να ρίξουν τσιμέντο!

Το documentonews.gr, παρέθετε φωτογραφικά ντοκουμέντα από το συγκεκριμένο περιστατικό. Όπως φαίνεται, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ανοίξει λάκκο μέσα στο οποίο πρόκειται να θάψουν τα μολυσμένα με πανώλη αιγοπρόβατα. Ωστόσο, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ορισμένα από τα αιγοπρόβατα είναι ζωντανά και στέκονται όρθια μέσα στο λάκκο. Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες αυτό έγινε διότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιφόρτισαν τους κτηνοτρόφους με το να «ακινητοποιούν και αναισθητοποιούν» οι ίδιοι τα αιγοπρόβατα και στη συνέχεια να τα θάβουν στην κυριολεξία ζωντανά, χωρίς να έχει προηγηθεί η θανάτωσή τους, όπως έγινε σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter