Σαλαμίνα: Κατέληξε ο 33χρονος εργαζόμενος στον δήμο – Είχε τραυματιστεί σοβαρά εν ώρα εργασίας

Σαλαμίνα: Κατέληξε ο 33χρονος εργαζόμενος στον δήμο – Είχε τραυματιστεί σοβαρά εν ώρα εργασίας

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Ανδρέας Κόκκινος εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Σαλαμίνας. Ο 33χρονος είχε πέσει από απορριμματοφόρο του Δήμου και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, την περασμένη Τρίτη. Νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Ο νεαρός άνδρας ήταν πατέρας ενός παιδιού, με τη σύζυγό του να είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους. Άλλος ένας νεκρός στους χώρους εργασίας με την χώρα μας να αναμένεται να έχει έως το τέλος του έτους ένα ακόμη αιματηρό ρεκόρ ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων στο νησί της Σαλαμίνας, που έχει αναδείξει στο παρελθόν το documentonews.gr, θεωρείται από κύκλους εργαζομένων στον Δήμο, πως έχει οδηγήσει στην εντατικοποίηση της εργασίας τους σε εξαντλητικούς ρυθμούς. Από τις πρώτες ώρες του ατυχήματος το τοπικό μέσο «Η Φωνή της Σαλαμίνας» σε δημοσίευμά του έθετε ερωτήματα σχετικά με την πραγματική ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γ. Παναγόπουλος, απάντησε στα δημοσιεύματα αυτά μέσω δήλωσής του στο documentonews.gr:

«Επρόκειτο για ανοησίες. Είναι γελοιότητες διότι υπάρχει και η πιστοποίηση πως έχει κόφτη το όχημα. Η Τροχαία μας επιβεβαίωσε πως και η ταχύτητα ήταν μικρή και ο κόφτης υπήρχε. Από την πρώτη στιγμή ήμουν μαζί με τους αντιδημάρχους και τον διευθυντή στο νοσοκομείο που πήγε το παιδί με την οικογένεια. Κάθε μέρα είμαστε δίπλα τους και προσωπικά τους έχω διαβεβαιώσει πως θα είμαστε δίπλα τους για όσο χρειαστεί και ό,τι χρειαστεί, παραπάνω από ότι θα μας επιβάλλει ο νόμος».

Ανακοίνωση  για τον άδικο χαμό του νέου εργαζόμενου εξέδωσε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας:

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν ακόμη συνάδελφο εργαζόμενο που τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας και εδώ και μια εβδομάδα έδινε μάχη ζωής στην ΜΕΘ. 

Ο συνάδελφος Κόκκινος Ανδρέας εργαζόμενος του Δήμου Σαλαμίνας που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πτώση του από το απορριμματοφόρο, έχασε σήμερα την μάχη για την ζωή αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια του και προσθέτοντας το όνομα του στην μακάβρια και, δυστυχώς, μεγάλη λίστα των συναδέλφων που χάνουν την ζωή τους κατά την ώρα της εργασίας λόγω ατυχήματος. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σαλαμίνας εκφράζει την βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου. 

Σχεδόν πάντα μετά το όνομα του συναδέλφου που χάνει την ζωή του ακολουθεί η ευχή να είναι το τελευταίο θύμα. 

Ευχή που σχεδόν πάντα δεν πραγματοποιείται. 

Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας». 

Την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο για το θάνατο του Κόκκινου

Ιδιαίτερα τεταμένο το κλίμα στο νησί της Σαλαμίνας για τον άδικο χαμό του νεαρού εργαζόμενου, ο οποίος είχε έρθει με μετάταξη από την Πάτρα. Η αντιπολίτευση θα απαιτήσει πειστικές εξηγήσεις από τον δήμαρχο για το εργατικό δυστύχημα. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Η Σαλαμίνα μας με Δύναμη και Όραμα», Βάσω Μπόγρη κατέθεσε αίτημα το ζήτημα του εργατικού δυστυχήματος να συζητηθεί στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που θα γίνει πριν την 5η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτική Αρχής.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!

ΗΣΑΠ: Μόλις έξι συντηρητές για το απαρχαιωμένο δίκτυο – Η φωτιά στον συρμό στη Νερατζιώτισσα ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση της Γραμμής 1

Η εισαγγελία δεν είδε παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου – Ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη έπεσε… στα μαλακά

Καιρός: Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter