Σακούλες με λεφτά μοιράζουν μόνο οι συμμορίες… και η ΝΔ

Σακούλες με λεφτά μοιράζουν μόνο οι συμμορίες… και η ΝΔ

Οργισμένος ο Κυριάκος που έκανε ψηφοθηρία πάνω στα φέρετρα των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι, το 2019, με όσους έκαναν ψηφοθηρία πάνω στα φέρετρα των νεκρών από τη φωτιά στην Ηλεία, το 2007.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές», φέρεται να είπε δια τηλεφώνου στον Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος χαρακτήρισε ως «εποποιία» τις τότε ψηφοθηρικές – όπως φάνηκε από τα όσα είπε ο Πέτρος Δούκας – αποζημιώσεις «με σακούλες» στους πυρόπληκτους της Ηλείας.

 

*** Δεν καταλαβαίνει από τέτοια ο πρωθυπουργός μας για όταν τα κάνουν άλλοι. Βγάζει το «μαχαίρι» και «παίρνει κεφάλια». Έτσι, παραίτησε τον κ. Λιβανό για την αντίδρασή του στα λεγόμενα του Δημάρχου Σπάρτης και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια τον διέγραψε κι από τα μητρώα της ένδοξης αυτής παράταξης.

*** Το βίντεο δεν είναι της πλάκας. Το «δίναμε λεφτά σε όποιον μας έλεγε καλημέρα» με σκοπό την εξαγορά της ψήφου του και ενώ προηγουμένως είχαν καεί 49 άτομα στην Ηλεία αποδεικνύει ότι δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο μπροστά στον βωμό της εξουσίας. Η μισή Ελλάδα το ξέρει. Η άλλη σχεδόν μισή που τους ψήφισε το 2019; Να το έμαθε άραγε ή διάβαζε ότι ο Πολάκης καπνίζει;

*** Ο Γεραπετρίτης, πάλι, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, γνωρίζοντας ότι ο Κυριάκος δεν έχει ούτε το θάρρος, ούτε το σθένος να του δείξει την πόρτα της εξόδου.

*** Για να επανέλθω, όμως, η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας έχει κι άλλα τέτοια περιστατικά με φόντο εκλογές. Τι να πρωτοθυμηθώ; Την εκλογική αναμέτρηση του 1956 που ο πολιτικός της πρόγονος, η ΕΡΕ, κέρδισε λόγω του τότε «τριφασικού» εκλογικού νόμου αν κι αναδείχθηκε δεύτερο πολιτικό κόμμα σε ψήφους;
Ή να θυμηθώ τις εκλογές του 1961 που «ψήφισαν και τα δέντρα» και έμειναν στην ιστορία ως οι εκλογές της «βίας και της νοθείας»;

***Τέλος που λέτε ο Σπήλιος Λιβανός από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τη θέση του οποίου ανέλαβε ο Γιώργος Γεωργαντάς. Κρίμα, πάντως, γιατί άλλος υπουργός ν’ ανακοινώσει τη μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα στο 13%, ενώ είναι ήδη στο 13%, δεν θα βρεθεί ξανά…

***Τι γνώμη έχει άραγε ο κ. Γεωργαντάς για τις εκλογές, τη ψηφοθηρία και τις πελατειακές σχέσεις;
«Επίσης καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που βόλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ. Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν», έλεγε το 2012.

*** Τα προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής του Άδωνη Γεωργιάδη «ελέγχθηκαν», σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, από το ΙΕΠ «για την επιστημονική τους επάρκεια και την παιδαγωγική τους καταλληλότητα και κρίθηκαν επιστημονικά σωστά και παιδαγωγικά κατάλληλα».
Έτσι, «αν κάποιος Σύλλογος Γονέων ή κάποιος Διευθυντής Σχολείων θα ήθελε να καλέσει την Ελληνική Αγωγή για να παρουσιάσει δωρεάν στους μαθητές τα προγράμματα, τότε θα είχε το δικαίωμα να το κάνει νόμιμα».
Μα καλά εκεί δεν έκανε μάθημα μια που έλεγε για την άρια φυλή των Ελλήνων;

*** 33% αύξηση στο βούτυρο. Να τ’ αφήσω;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter