Ροζ σκάνδαλο: Σάλος στη Βρετανία από τα «καυτά» φιλιά του υπ. Υγείας με τη σύμβουλό του – Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης

Να κουκουλώσει όπως όπως το νέο ροζ σκάνδαλο στην κυβέρνησή του επιχείρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον αφότου φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ σε τρυφερές στιγμές με την σύμβουλό του, την 43χρονη εύπορη λομπίστρια Κολαντάντζελο στο γραφείο του προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

«Αποδέχομαι ότι παραβίασα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης υπό τις συνθήκες αυτές. Απογοήτευσα ανθρώπους και λυπάμαι πολύ» ανέφερε ο Χάνκοκ ενώ παράλληλα ζήτησε «συγγνώμη». Το κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε πως παραμένει προσηλωμένος στο έργο του, «για να βγάλω την χώρα από την πανδημία αυτή», όπως είπε και πρόσθεσε πως είναι «ευγνώμων για την επίδειξη διακριτικότητας σε αυτήν την προσωπική υπόθεση»

Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» στον Ματ Χάνκον, παρά την παραδοχή του ότι παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Πέρα από το σάλο που προκλήθηκε από το γεγονός πως τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και η σύμβουλός του είναι παντρεμένοι, έντονη κριτική έχει ασκηθεί και για το γεγονός πως η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 6 Μαΐου, όταν δηλαδή υπήρχε lockdown στη χώρα και έπρεπε να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα, κάτι που όπως φαίνεται από τα παθιασμένα φιλιά δεν συμβαίνει.

Τα παθιασμένα φιλιά

Η κάμερα «έπιασε» τον 42χρονο Ματ Χάνκοκ με την 43χρονη Κολαντάντζελο, που προσλήφθηκε πέρσι κι εν μέσω πανδημίας από τον υπουργό Υγείας, να βρίσκονται σε στενό τετ-α-τετ, στο βουλευτικό γραφείο του, δίπλα στο βρετανικό κοινοβούλιο, στις 6 Μαΐου. Μάλιστα, πριν ο Χάνκοκ αγκαλιάσει τη βοηθό του, τσεκάρει τον διάδρομο έξω από το γραφείο για να σιγουρευτεί πως… δεν θα τον δουν αδιάκριτα μάτια.

Οι ανώνυμοι πληροφοριοδότες, που κυκλοφόρησαν τη φωτογραφία, παραδέχτηκαν στη Sun πως «ήταν σοκαριστικό το γεγονός της εξωσυζυγικής σχέσης του Χάνκοκ, εν μέσω πανδημίας, με μια σύμβουλό του, για την πρόσληψη της οποίας δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα». Ίδιες πηγές προσθέτουν, πάντως, πως το παράνομο ζευγαράκι έχει εντοπιστεί κι άλλες φορές σε στενές επαφές. «Προσπάθησαν να το κρατήσουν κρυφό, αλλά όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα σε ένα κτήριο σαν και αυτό».

«Δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο για προσωπικά ζητήματα» είπε χθες το βράδυ φίλος του Βρετανού υπουργού Υγείας.

Ποια είναι η Τζίνα Κολαντάντζελο

 

Η Τζίνα Κολαντάντζελο είναι διευθύντρια επικοινωνίας σε κατάστημα μόδας που ίδρυσε ο σύζυγός της, Όλιβερ Τρες και μητέρα τριών παιδιών. Παράλληλα, είναι διευθύντρια και βασική μέτοχος σε εταιρεία lobbying. Ο Χάνκοκ την προσέλαβε κρυφά τον περσινό Μάρτιο στο γραφείο του με εξάμηνο συμβόλαιο και χωρίς να προβλέπεται μισθός για εκείνη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τον συνόδευε σε αρκετές δημόσιες παρουσίες του, ενώ «τη συμβουλευόταν για τα πάντα».

Τον Σεπτέμβριο την προσέλαβε σαν μη εκτελεστική διευθύντρια στο Υπουργείο Υγείας, με τον μισθό της να εκτιμάται σε 15.000 λίρες.

Το παράνομο ζευγάρι είχε συναντηθεί για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ωστόσο στη συνέχεια ο Χάνκοκ παντρεύτηκε με τη Μάρθα Χόιερ Μίλαρ το 2006.

 

Ετικέτες