Ρούτε: «Ο Πούτιν πρέπει να αντιληφθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα υποχωρήσει στην Ουκρανία»

Ρούτε: «Ο Πούτιν πρέπει να αντιληφθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα υποχωρήσει στην Ουκρανία»

Αναφορά στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του την 1η Οκτωβρίου. «Ο Πούτιν πρέπει να αντιληφθεί ότι το ΝΑΤΟ «δεν θα υποχωρήσει στην Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην πολεμική προσπάθεια. Οσο περισσότερο βοηθήσουμε την Ουκρανία, τόσο νωρίτερα θα τελειώσει ο πόλεμος».

Ο Μαρκ Ρούτε υποστήριξε ότι το δικαίωμα αυτοάμυνας της Ουκρανίας «δεν τελειώνει στα σύνορα», αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο είναι δύσκολη, αλλά προσθέτοντας ότι τα εδαφικά κέρδη που επιτυγχάνει η Ρωσία έχουν υψηλό κόστος γι’ αυτήν .

«Το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος από τις ρωσικές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας προειδοποιώντας ότι «οι χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας δεν πρέπει να ενδίδουν στις συχνές απειλές του Ρώσου προέδρου για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων, ώστε να μην δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο προηγούμενο».

Αλλαγή σκυτάλης στο ΝΑΤΟ

«Θα δουλέψω για να κρατήσω το δεσμό της Διατλαντικής Συμμαχίας σταθερό σα βράχο», δήλωσε ο νέος Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε για την αλλαγή ηγεσίας, μαζί με τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ, στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Ρούτε, θα βρίσκεται στο πόστο για μόλις ένα μήνα όταν θα γίνουν οι αμερικανικές εκλογές. Αναμένεται «να πηγαινοέρχεται συχνά στις ΗΠΑ για ένα διάστημα», σημείωσε στο Politico ένας διπλωμάτης υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αυτό θα ισχύει ακόμη περισσότερο, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο Τραμπ ασκεί σταθερά κριτική στο ΝΑΤΟ, πιέζοντας τα μέλη της Συμμαχίας να συνεισφέρουν περισσότερο οικονομικά. Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θέλει να τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας μέσω διαπραγματεύσεων και όχι βοηθώντας το Κίεβο να αντεπιτεθεί.

Ωστόσο, ακόμη κι αν η πιο συμπαθής προς την Ουκρανία υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις μπει στον Λευκό Οίκο, ο Ρούτε θα δυσκολευτεί ακόμα να βρει μια ισορροπία μεταξύ των 32 συμμάχων του ΝΑΤΟ. Πολλοί από αυτούς έχουν πιέσει την Ουάσιγκτον (και το Βερολίνο) να άρουν τους περιορισμούς στην ικανότητα του Κιέβου να χρησιμοποιεί προηγμένα δυτικά όπλα για να χτυπήσει απευθείας στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, μια κίνηση που η κυβέρνηση Μπάιντεν θεωρεί κλιμάκωση στη σύγκρουση και συνιστά «κόκκινη γραμμή» για τη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης

Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό» – Τι είπε για τη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Φοίβος Δεληβοριάς: «Θα στήριζα τη συναυλία ακόμα και για μία οικογένεια που έχασε το παιδί της στα Τέμπη»

Στον αέρα η συναυλία για τα Τέμπη – Πλακιας: Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ

«Πονοκέφαλος» για το «Street Party» στη Ρηγίλλης: Το αδιέξοδο Μητσοτάκη και η επικοινωνία με Σαμαρά – Καραμανλή

Εφιάλτης για τρίτη ημέρα στο Ξυλόκαστρο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις (Videos)

Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο με 44 επιβάτες – Αναφορές για πολλούς νεκρούς (Video)

Νέο σοκ: Νεκρός 29χρονος στο ΑΤ Ομόνοιας – Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 37χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώνονται τα Σοφιανά, άνοιξε η Αθηνών – Πατρών (Videos)

«Χρυσή» ανάθεση κατάρτισης στη… νοηματική – Με φωτογραφικό όρo, μοιράζουν εκατ. ευρώ κοινοτικού χρήματος στο καρτέλ των ΚΕΚ

Κόλαση πυρός στον νότιο Λίβανο: Με την Division 98 η εισβολή του Ισραήλ – Παγκόσμια ανησυχία (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter