Ρούλα Πισπιρίγκου: Πότε ορίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πότε ορίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Στις 9 Ιανουαρίου του 2023 θα διεξαχθεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε παραπέμψει την Ρούλα Πισπιργκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως εξηγούν οι δικαστές στο πολυσέλιδο βούλευμα τους, η εμμονή της 33χρονης με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλακη ήταν το κίνητρο για όσα έπραξε στη συνέχεια, αφού όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Επιπλέον, οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η απόπειρα δολοφονίας της, αλλά και η δολοφονία της έγιναν μέσω κεταμίνης.

Ειδικότερα, οι δικαστές έκριναν πως η κατηγορούμενη τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η απόπειρα δολοφονίας της, αλλά και η δολοφονία της έγιναν μέσω κεταμίνης.

Κατα τους δικαστές, ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή. Μάλιστα, όπως φέρονται να εξηγούν, η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιηθείσα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Γιωργου Νούλη και στο σημείο που αφορά στη  χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το 9χρονο κορίτσι, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.

Το documentonews.gr είχε αποκαλύψει την παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργος Νούλη προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η Ρούλα Πισπιρίγκου «χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, δολίως και εν αγνοία των θεραπόντων ιατρών , σκεύασμα που περιείχε τη δραστική ουσία κεταμίνη». Η χορήγηση της ουσίας είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας έπειτα από λίγη ώρα, καθώς η κεταμίνη προκάλεσε δηλητηρίαση στη μικρή Τζωρτζίνα. Μάλιστα, όπως υπογραμμιζόταν στην εισαγγελική πρόταση «στο αίμα του παιδιού εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ουσία σε θανατηφόρα ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση.

Διαβάστε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: Εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter