Ρωσία: Σοκάρουν οι εικόνες από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και τη συναγωγή – Νέος απολογισμός με 19 νεκρούς (Videos)

Ρωσία: Σοκάρουν οι εικόνες από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και τη συναγωγή – Νέος απολογισμός με 19 νεκρούς (Videos)

Λουτρό αίματος σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν στη νότια Ρωσία, με ενόπλους να ανοίγουν πυρ κατά συναγωγής, ορθόδοξων εκκλησιών και κατά φυλακίου της αστυνομίας.

Νεότερος απολογισμός: 19 νεκροί

Συνολικά 19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 4 πολίτες, σκοτώθηκαν χθες, Κυριακή, σε “τρομοκρατικές” επιθέσεις στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, και 5 δράστες εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για τις έρευνες.

“Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, 15 μέλη των δυνάμεων της τάξης σκοτώθηκαν, όπως και 4 πολίτες, εκ των οποίων ένας ορθόδοξος ιερέας”, αναφέρει η επιτροπή αυτή σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, “5 άτομα” “εξουδετερώθηκαν”, προσθέτει.

Αυτοί “ταυτοποιήθηκαν”, καταλήγει η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζει αν εξακολουθούν να διαφεύγουν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων ή όχι.

Σοκάρουν οι εικόνες

Οι εικόνες από το Νταγκεστάν σοκάρουν. Στα ρωσικά ΜΜΕ αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβλήθηκαν εικόνες από τη στιγμή των επιθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων σε εκκλησίες και συναγωγές στο Νταγκεστάν – Τουλάχιστον 16 νεκροί

Στα βίντεο φαίνονται άνδρες να πυροβολούν αδιακρίτως φορώντας μάσκες, ενώ σε άλλα φαίνεται η στιγμή που καταλαμβάνουν ένα περιπολικό.  Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν.

 

«Είναι μια τραγική ημέρα για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Σεργκέι Μέλικοφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι. Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Διαβάστε επίσης:

Κήρυκας… του δόγματος «δεν πληρώνω»

Οι μυλωνούδες της κεντροαριστεράς

Διάλογος Documento για την κεντροαριστερά – Τρ. Αλεξιάδης: Οσοι διαφωνούν με την πρόταση Παππά να πουν πώς αλλιώς θα φύγει η ΝΔ

Euro 2024: Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Βάργκα – Τα νεότερα για την υγεία του (Videos)

Αιχμάλωτος της «γαλάζιας» δυσαρέσκειας ο Μητσοτάκης – Στη δίνη της εσωστρέφειας η ΝΔ

Η προπαγάνδα του σανού (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter