Ρωσία: Σε εξέλιξη τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια από την εποχή της ΕΣΣΔ – Συμμετέχει και η Κίνα

Ρωσία: Σε εξέλιξη τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια από την εποχή της ΕΣΣΔ – Συμμετέχει και η Κίνα

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 πέταξαν πάνω από τη θάλασσα Μπάρεντς και τη Νορβηγική θάλασσα στο πλαίσιο μιας μεγάλης ναυτικής άσκησης που πραγματοποιεί η Ρωσία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πτήσεις αποτελούν μέρος των ναυτικών γυμνασίων με την επωνυμία Ocean-2024, που ξεκίνησαν χθες.

Στα γυμνάσια, τα μεγαλύτερα από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης συμμετέχουν περισσότεροι από 90.000 Ρώσοι στρατιωτικοί, περισσότερα από 400 πλοία, 125 αεροσκάφη και περισσότερες από 7.500 μονάδες οπλισμού και θα διαρκέσουν έως τις 16 Σεπτεμβρίου σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται σε τμήματα του Ειρηνικού και του Αρκτικού Ωκεανού, της Μεσογείου, της Βαλτικής και της Κασπίας Θάλασσας.

Σε αυτά λαμβάνουν μέρος επιχειρησιακές ομάδες από διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου και ομοσπονδιακές υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εθνοφρουράς και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας.

Στο πλαίσιο των ρωσικών γυμνασίων εντάσσονται και οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας και Κίνας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Οι ασκήσεις «North- Joint 2024» θεωρούνται απόδειξη ότι Πεκίνο και Μόσχα ενισχύουν τη συμμαχία τους ως αντίβαρο απέναντι στην κυριαρχία των ΗΠΑ στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις σινορωσικές ασκήσεις ανέφερε ότι ο Στόλος του Ειρηνικού και το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού θα συντονιστούν σε «πρακτικές δράσεις για την υπεράσπιση των θαλάσσιων επικοινωνιών και των περιοχών θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας» στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι ρωσικά πολεμικά πλοία συνάντησαν τέσσερα κινεζικά πολεμικά πλοία και ένα πλοίο ανεφοδιασμού στα ανοικτά των ακτών της περιοχής Πριμόριε της Άπω Ανατολής της Ρωσίας. Οι πλευρές «συζήτησαν το πλησιέστερο σχέδιο δράσης, σχημάτισαν ένα κοινό απόσπασμα πλοίων και άρχισαν να εκτελούν τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν».

Διαβάστε επίσης

«Καρφιά» Ζαχάροβα για το ντιμπέιτ στις ΗΠΑ – «Σταματήστε να ασχολείστε με τον Πούτιν», λέει το Κρεμλίνο

Η Μπριζίτ Μακρόν κάνει guest στο Netflix: Εμφάνιση – έκπληξη σε πασίγνωστη σειρά

Μπλίνκεν και Λάμι συζητούν για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας

Μια «μικρή Ρωσία» με 30.000 κατοίκους δημιουργήθηκε στη Σερβία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter