Ρωσία-Ουκρανία: Συγκρούσεις στο Ποκρόφσκ – Η Γερμανία δεν γνώριζε τα σχέδια του Κίεβου, λέει ο Σολτς

Ρωσία-Ουκρανία: Συγκρούσεις στο Ποκρόφσκ – Η Γερμανία δεν γνώριζε τα σχέδια του Κίεβου, λέει ο Σολτς
Ουκρανοί στρατιώτες στο μέτωπο του Ντονέτσκ (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις καταλαβαίνουν τι προσπαθεί να κάνει η Μόσχα στο μέτωπο του Ποκρόφσκ, όπου προωθείται ο ρωσικός στρατός και ότι το Κίεβο ενισχύει τις δυνάμεις του αναλόγως στην περιοχή.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Ζελένσκι προέτρεψε επίσης τους εταίρους του Κιέβου να τηρήσουν το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα για τον εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού με πυρομαχικά.

Πρόσθεσε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε η χώρα του στην περιφέρεια του Κουρσκ της Ρωσίας στις 6 Αυγούστου συνεχίζεται και είπε ότι οι Ουκρανοί ελέγχουν «κάποιες περιοχές», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δηλώσεις από τον Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία δεν συμβουλεύθηκε τη χώρα του για την εισβολή που πραγματοποίησε στις 6 Αυγούστου εντός της Ρωσίας και ότι ανέμενε ότι η προέλαση θα ήταν περιορισμένη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχε με την πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου στο Κισινάου, είπε επίσης ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου δήλωσε ότι η υποστήριξη του Βερολίνου στη χώρα της ενισχύει την γείτονα Ουκρανία και την ασφάλεια στην περιοχή.

Είπε επίσης ότι η Μολδαβία είναι ανοιχτή στις επενδύσεις και κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στον πρώτο διαγωνισμό της χώρας για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Απειλές σε ρωσικά αεροδρόμια

Τα αεροδρόμια της Ρωσίας στις πόλεις που βρίσκονται στον Αρκτικό κύκλο της, Μούρμανσκ και Απάτιτι, άρχισαν να επαναλειτουργούν μετά το σύντομο κλείσιμο του εναέριου χώρου, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τα ρωσικά αεροδρόμια διακόπτουν συχνά τη λειτουργία τους λόγω πιθανών ή πραγματικών ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο κυβερνήτης του Μούρμανσκ Αντρέι Τσίμπις επιβεβαίωσε σήμερα την απειλή από μη επανδρωμένο αεροσκάφος για την περιοχή, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν αργότερα ένα βίντεο που δήθεν έδειχνε την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή του Μούρμανσκ. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα την αυθεντικότητα του βίντεο.

Στην περιοχή του Μούρμανσκ υπάρχει μια αεροπορική βάση για στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη κοντά στην πόλη Ολενεγκόρσκ.

Διαβάστε επίσης:

Δύο τραυματίες σε πτήση Κέρκυρα-Λονδίνο της Easyjet – Έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρώμη

Λιβύη: Επιδείνωση στην πολιτική, την οικονομία και την ασφάλεια, βλέπει ο ΟΗΕ

Ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν όλοι οι σοροί των αγνοουμένων – Ανάμεσά τους οι δύο κροίσοι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter