Πιέσεις προς Ουκρανία και Δύση: Ο Πούτιν προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τη σκιά της αναθεώρησης του πυρηνικού δόγματος

Πιέσεις προς Ουκρανία και Δύση: Ο Πούτιν προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τη σκιά της αναθεώρησης του πυρηνικού δόγματος

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα προεδρεύσει σήμερα συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας για την πυρηνική αποτροπή, όπως δήλωσε το Κρεμλίνο, καθώς η Μόσχα μελετά πώς θα απαντήσει στα αιτήματα της Ουκρανίας προς δυτικές χώρες να της επιτρέψουν να χτυπήσει βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος με δυτικούς πυραύλους μακρού βεληνεκούς.

Ο πόλεμος που ξέσπασε στην Ουκρανία πριν από 2,5 χρόνια έχει προκαλέσει τη χειρότερη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση από την εποχή της Κρίσης των Κουβανικών Πυραύλων το 1962 — η οποία θεωρείται πως ήταν η στιγμή που οι δύο υπερδυνάμεις του Ψυχρού Πολέμου ήρθαν πιο κοντά από ποτέ σε έναν εσκεμμένο πυρηνικό πόλεμο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση σημαντικό γεγονός.

“Θα υπάρξει μια ομιλία από τον πρόεδρο. Τα υπόλοιπα, για προφανείς λόγους, θα χαρακτηριστούν ‘άκρως απόρρητα'”, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Η Ρωσία έχει πει πως αναθεωρεί το πυρηνικό δόγμα της το οποίο ορίζει τις περιστάσεις υπό τις οποίες μπορεί να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων.

Η Ρωσία δεν θα πραγματοποιήσει δοκιμή πυρηνικού όπλου όσο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες απέχουν από τις δοκιμές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ προχθές, Δευτέρα, έπειτα από εικασίες πως το Κρεμλίνο μπορεί να εγκαταλείψει το μετασοβιετικό μορατόριό του για τις πυρηνικές δοκιμές.

Διαβάστε επίσης:

Politico: Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Φίτσο τέσσερις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας

Σπάνια κοινή δήλωση ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιράκ και Ιορδανίας: «Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Κρεμλίνο: Ολέθριο σφάλμα το σχέδιο Ζελένσκι για εξαναγκασμό της Ρωσίας σε ειρήνη – Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στα ανατολικά

Ευρώπη: Το αποικιοκρατικό παρελθόν και το δουλεμπόριο ευθύνονται για τις ανισότητες ακόμα και σήμερα – Έκθεση

Λίβανος: Πώς η «καταστροφική αποτυχία» των ΗΠΑ ενθάρρυνε την επίθεση του Ισραήλ

Κεντρική Τράπεζα και κυβέρνηση Μπαρνιέ προετοιμάζουν το έδαφος για μέτρα λιτότητας στη Γαλλία

«Διπλή» επίδειξη δύναμης από Κίνα σε Μέση Ανατολή και Ειρηνικό – Το Πεκίνο δηλώνει παρών στη παγκόσμια σκακιέρα

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ βόρεια της Βηρυτού – Σχεδόν 500.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter