Ρωσία: Νέος στρατηγός ανέλαβε τη διοίκηση των δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία

Ρωσία: Νέος στρατηγός ανέλαβε τη διοίκηση των δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέθεσε στον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν τη διοίκηση όλων των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν εμπλακεί στην Ουκρανία, όπως ανέφερε σε μία σημερινή ανακοίνωσή του.

Η αλλαγή αυτή ακολουθεί την απομάκρυνση, όπως αναφέρθηκε στις αρχές της εβδομάδας των δύο διοικητών από τις συνολικά πέντε στρατιωτικές διοικήσεις της Ρωσίας.

Στρατιωτικό πλήγμα στην Κριμαία

Σοβαρό πλήγμα δέχτηκε υποδομή της Κριμαίας που έχει προσαρτήσει η Ρωσία, με πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας και η οποία οφειλόταν στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, όπως νακοίνωσε η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, προσθέτοντας πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

Το Κίεβο παίρνει πίσω εδάφη που προσάρτησε ο Πούτιν

Εν τω μεταξύ, σε δύο μέτωπα, στον νότο και στα ανατολικά, προχωρά με μεγάλη ταχύτητα η αντεπίθεση της Ουκρανίας για την ανακατάληψη εδαφών που κατείχε η Ρωσία σχεδόν από την αρχή του πολέμου.

Αυτό που εκπλήσσει τους δυτικούς παρατηρητές είναι η ταχύτητα με την οποία οι Ρώσοι υποχωρούν σε κακή κατάσταση, με βαριές απώλειες και υλικό που αφήνουν στα χέρια των Ουκρανών, πολλές φορές άθικτο.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο υπογράμμισε σε δελτίο τύπου ότι στα νότια «ο εχθρός χάνει το ηθικό του». «Εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και αποσύρονται σε απόσταση ασφαλείας, καταστρέφουν τα αποθέματα πυρομαχικών τους, προσπαθούν να καταστρέψουν τις γέφυρες», έγραψε στο Facebook.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter