Ρωσία και Ιράν αυξάνουν τις εμπορικές σχέσεις – Η Τεχεράνη αναζητεί πράκτορες του Ισραήλ

Γιγαντοαφίσα του Νασράλα στην Τεχεράνη (AP Photo/Vahid Salemi)

Το Κρεμλίνο σχολιάζοντας δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, χρησιμοποιούν κυρίως εγχώριας ή ρωσικής -ή κινεζικής- κατασκευής συσκευές επικοινωνίας, σημείωσε ότι οι εμπορικές σχέσεις της Μόσχας με την Τεχεράνη αναπτύσσονται.

Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, αλλά και της ίδιας της ιρανικής ηγεσίας για το είδος και τους κατασκευαστές των συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, άναψε μετά την εντυπωσιακή μαζική διπλή τρομοκρατική επίθεση με τους βομβητές και τους ασυρμάτους της Χεζμπολάχ. Το σχόλιο του Πεσκόφ αποτελεί έναν πλάγιο τρόπο παραδοχής ότι η Ρωσία συνεργάζεται στον τομέα αυτόν με την Τεχεράνη. Νωρίτερα Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι το Ιράν ανησυχεί για διείσδυση Ισραηλινών πρακτόρων, μετά τις φονικές επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ αυτόν τον μήνα, κατά τις οποίες βομβητές και φορητοί ασύρματοι εξερράγησαν σε όλον τον Λίβανο, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας χιλιάδες.

Ο αξιωματούχος ασφαλείας πρόσθεσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ιράν ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την επιθεώρηση όλων των συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι Φρουροί της Επανάστασης απαγόρευσαν την χρήση όλων των συσκευών επικοινωνίας μετά το χτύπημα στη Χεζμπολάχ.

Συγκεκριμένα, δόθηκε διαταγή σε όλα τα μέλη τους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές επικοινωνίας μετά την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασύρματων στον Λίβανο.

Όσον αφορά στο θέμα της διείσδυσης ισραηλινών πρακτόρων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για το προσωπικό, με στόχο τα μεσαία και υψηλόβαθμα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

«Η διαδικασία περιλαμβάνει τον έλεγχο των τραπεζικών τους λογαριασμών τόσο στο Ιράν όσο και στο εξωτερικό, καθώς και το ιστορικό των ταξιδιών τους και των οικογενειών τους», δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο θάνατος του Νασράλα οδήγησε σε σοβαρή αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή και καταδίκασε τον θάνατο του ηγέτη του σιιτικού κινήματος του RΛιβάνου Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση την Παρασκευή στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Επίσης σημείωσε ότι ο βομβαρδισμός κατοικημένων περιοχών στον Λίβανο προκάλεσε βαριές απώλειες και θα δημιουργήσει μια ανθρωπιστική καταστροφή παρόμοια με αυτή στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς στον Λίβανο μετά από ισραηλινή επίθεση

Υπαρχηγός Χεζμπολάχ: «Θα επιλέξουμε νέο ηγέτη με την πρώτη ευκαιρία – Θα νικήσουμε το Ισραήλ όπως το 2006»

Λίβανος: Εκεχειρία και άμεσα ζητάει ο πρωθυπουργός Μικάτι – Συνάντηση με τον Γάλλο ΥΠΕΞ

Ετικέτες