Ρωσία: Αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 30% – Nέος γύρος επιστράτευσης

Αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 30% το επόμενο έτος και νέο γύρο επιστράτευσης με 133.000 εφέδρους σχεδιάζει η Μόσχα για το 2025, σύμφωνα με δημοσιεύματα και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά έπειτα από τηλεδιάσκεψη της ρωσικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τον προϋπολογισμό για το 2025 και σε αυτόν το 40% των συνδυασμένων δαπανών θα πάει στην άμυνα και την ασφάλεια. Συνολικά το ύψος των δαπανών ανέρχεται σε 41,5 τρισεκατομμύρια ρούλια (ήτοι 447 δισεκατομμύρια δολάρια). Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ πρώτη προτεραιότητα του προϋπολογισμού είναι «η κοινωνική στήριξη των πολιτών» και δεύτερη «η πρόβλεψη των δαπανών για άμυνα και ασφάλεια, η παροχή πόρων για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και η στήριξη των οικογενειών όσων συμμετέχουν σε αυτήν».

Από τα ρεπορτάζ των δυτικών μέσων ενημέρωσης, προκύπτει ότι ο προϋπολογισμός και οι τρύπες έχουν ανοίξει στα δημόσια οικονομικά της Ρωσίας από τις κυρώσεις και τις περικοπές εσόδων έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση να αυξήσει τους φόρους τόσο στο εισόδημα φυσικών προσώπων όσο και στις επιχειρήσεις.

Επιπλέον κατά τα φαινόμενα το κόστος της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει ανέβει αρκετά, τόσο σε οικονομικό πλαίσιο όσο και σε επίπεδο προσωπικού και έτσι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Μόσχα ετοιμάζεται για νέο γύρο επιστράτευσης, καθώς όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σχετικό διάταγμα που αφορά σε όσους δεν είναι ήδη σε εφεδρεία και είναι επιλέξιμοι για στρατιωτική θητεία, ήτοι άνδρες ηλικίας 18- 30 ετών.

Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται την στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις ανακοινώνουν συνεχώς κέρδη στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς συνεχίζουν να προελαύνουν στο Ντονέτσκ, ενώ παράλληλα συνεχίζουν την προσπάθεια τους να ανακτήσουν τα εδάφη που έχουν χάσει στο Κουρσκ από την εισβολή των Ουκρανών στα βόρεια.

Διαβάστε επίσης

Λίβανος: Κύμα προσφύγων μετά την ισραηλινή επίθεση – Πάνω από 100.000 διέφυγαν στη Συρία

Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (Video)

Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα

To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ

Άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στο Documento: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού – Ισραηλινά τανκς στα σύνορα με Λίβανο (Photos -Video)

 

Ετικέτες