Ρωσία: Αποστέλλει ενισχύσεις σε πυραύλους και όπλα για το πυροβολικό στο Κουρσκ

Ρωσία: Αποστέλλει ενισχύσεις σε πυραύλους και όπλα για το πυροβολικό στο Κουρσκ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε περισσότερους πυραύλους και όπλα για το πυροβολικό στην περιφέρεια του Κουρσκ στη δυτική Ρωσία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες που διείσδυσαν στο ρωσικό έδαφος μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεση που εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου το Κίεβο.

“Επιπλέον πύραυλοι και όπλα για το πυροβολικό εστάλησαν στην ομάδα”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον εφοδιασμό των στρατευμάτων του σε μεθοριακές περιοχές της Ρωσίας.

Στο δυτικό μέτωπο, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν τον έλεγχο της περιοχής που κατέλαβαν, αλλά οι προωθήσεις τους έχουν περιοριστεί σε μικρά κέρδη. Την ίδια στιγμή, στα νοτιοανατολικά, η Ρωσία προχωράει με αποφασιστικότητα προς το Ποκρόφσκ, καταλαμβάνοντας τουλάχιστον τρεις οικισμούς και φτάνοντας στις παρυφές μιας πόλης κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό που αποτελεί σημαντικό κόμβο εφοδιασμού για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Πάνω από 130.000 εκτοπισμένοι

Σε περίπου 133.000 υπολογίζονται οι πολίτες που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους μέχρι στιγμής εξαιτίας της επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, δήλωσε  ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξέι Σμίρνοφ κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν χθες, Πέμπτη.

Πλέον, απομένουν σχεδόν 20.000 άνθρωποι σε οκτώ περιοχές όπου διατάχθηκε από τις Αρχές εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Α. Σμίρνοφ.

Η Ρωσία προελαύνει προς το Ποκρόφσκ

Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν τρία χωριά κοντά στο Ποκρόφσκ, σύμφωνα με την αναλυτική ομάδα DeepState, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με τον ουκρανικό στρατό. Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε απόσταση περίπου οκτώ μιλίων από το κέντρο του Ποκρόφσκ, θέτοντας την πόλη εντός βεληνεκούς του ρωσικού πυροβολικού.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Μπαλωθιές στο ψαχνό – Ο Παύλος Πολάκης μιλάει αποκλειστικά στο Documento – Μαζί το Docville

Χάνουμε διαρκώς εισόδημα και με τη βούλα του ΟΟΣΑ – Ανάμεσα στις 38 χώρες του οργανισμού εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ζόλινγκεν

Κασσελάκης: Ζητώ από όλους καθαρή θέση τώρα – Με τους τραπεζίτες και τον Μητσοτάκη ή με την κοινωνία;

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρές αντιπαραθέσεις – Συνεδριάζουν άμεσα οι «87» μετά την πρόκληση Κασσελάκη για πρόταση μομφής

 Πολάκης κατά Λινού: Πριν μπεις σε περιττά δικαστικά έξοδα, απάντησε πώς έχετε παρακάμψει κάθε κανόνα δημοσιονομικού ελέγχου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter